Tabandan talep var; Yeşil Sol Parti’de isim arayışı

Tabandan talep var; Yeşil Sol Parti’de isim  arayışı
Eylül ayında kongreye hazırlanan Yeşil Sol Parti’de isim değişikliğinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol Parti ile girdi. Dava sonuçlanana kadar da milletvekillerinin bu parti çatısı altında Meclis çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Eylül ayında kongreye hazırlanan Yeşil Sol Parti’de yönetimin yanı sıra tüzükte de değişiklik yapılması gündemde. HDP fikriyatını yansıtan tüzük maddelerinin bir kısmının Yeşil Sol Parti tüzüğüne aktarılması bekleniyor.

Kongrede isim değişikliğinin de gündemde olması bekleniyor. HDP ve öncülü siyasi partilerin isimlerinde geçen “halk”, “demokrasi” ya da “barış” kavramlarından birinin yeni parti isminde yer alabileceği konuşuluyor.

TABANDAN TALEP VAR

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, kongre öncesi il toplantılarında tabandan da isim değişikliği yapılması yönünde talepler gelmeye başladı. "Yeşil Sol Parti" isminin uzunluğu nedeniyle çalışmalarda zorluklara neden olduğunu söyleyenler, "BDP" ya da "HDP"de olduğu gibi harf olarak kolay kısaltılabilecek isim bulunmasını isteyerek, “Üç harflilere dönelim" çağrısı yapıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.