DEM Parti’den HÜDA-PAR’a çağrı

DEM Parti’den HÜDA-PAR’a çağrı
Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı 2’nci Olağanüstü Kongresi’nde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HÜDA PAR’a çağrıda bulundu.

Ahmet BARAN/YENİGÜN HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı 2’nci Olağanüstü Kongresi “Özgürlük için yeniden” şiarıyla Yenişehir ilçesindeki Kaplan Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongrede gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Filistin sorunu için HÜDA PAR’a çağrıda bulundu.

Hatimoğulları, konuşmasında Filistin halkının yanında oldukların ifade ederek, HÜDA PAR’a şu sözlerle çağrıda bulundu:
“Mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu söyledik. Ama AKP iktidarı ve Kurdistan’da onun küçük ortağı Filistin ile dayanışma etkinlikleri düzenliyorlar. Hür Dava Partisi’nin düzenlediği etkinlikleri biliyorsunuz. Buradan onlara çağrı yapıyorum. Siz bu durumda samimiyseniz büyük ortağınıza İsrail ile tüm ticari anlaşmaları sonlandırma çağrısı yapın. Onlar İsrail ile el ele Filistin halkının katledilmesinden prim çıkarmaya çalışıyor. Ölen çocuklarının bedelleri üzerinden Türkiye’nin iç siyasetini düzenlemeye kimsenin hakkı yoktur. Ne Kürt sorunu ne Filistin sorunu basitçe bir seçime feda edilecek sorunlar değildir.”

‘KAYYIM ATAMALARINI ENGELLEYECEĞİZ’
Yerel seçimlere de değinen Hatimoğulları, “Değerli halkımızla çok sayıda toplantılar yaptık. Türkiye ve Kurdistan’da yaptığımız yüzlerce toplantıda önümüzdeki seçimlerde Kurdistan’da bütün kayyım atanan belediyeleri tek tek geri alacağız kararı çıktı. Yine AKP-MHP iktidarının seçmen kaydırmasına rağmen bir eve bin, iki bin kişiyi kaydetmesine rağmen bu seçimleri alacağız. Bugün seçmen taşıma işini yapan AKP iktidarının yürüttüğü işi, seçim komisyonumuz takip etmektedir. İtirazlar yapılıyor. Biz Amed’de nerdeyse bütün belediyeleri kazanmış partiyiz. 2 milyon nüfusuyla Amed tek vücuttur. Burada ortaya koyacağımız model bütün belediyelere model olacaktır. Bugün Bitlis, Hakkari hangi kent olursa gözü kulağı burada olacaktır. Birincisi tamamen seçimi kazanmak. Bunun için mücadeleyi en yüksek seviyeye çıkarmalıyız. İkincisi kayyım atanmasını engellemek. Bunun içinde halkımızın kendisinin öyle bir bilinçle hareket etmesi gerekir ki kayyımlara karşı etten duvar örerek bu belediyelere girmelerini engelleyeceğiz. Bu iradeyle bütün kayyımları buralardan def etmiş olacağız. Kayyımları bu kadar politik salona anlatmama gerek yok. Belediye olanaklarını nasıl çalıp çırptıklarını sizler biliyorsunuz. Biz şu mesajı bizim dışımızdakilere verelim. Bizler Amed’de, Kurdistan’da tarihi bir zafer kazanacağız seçimlerde. Bu tarihi zaferi bütün Kurdistan halklarına vermeye hazır mıyız? Kayyımları göndereceğiz, yeniden asimilasyon politikalarına karşı dilimizi, kültürümüzü geliştirecek kurumlarımıza kavuşacağız. Kadınlarla ilgili tek tek kapatılan kurumları açarak üstüne yeni kurumlarda ekleyeceğiz. Gençlik, kültür sanat kurumlarını yeniden kuracağız. Katılımcı demokratik belediyeciliği burada nasıl işleyeceğini göstereceğiz” diye konuştu.

Tek liste ile yapılan seçimde Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, yeniden DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanlığına seçildi.

Kaynak:YENİGÜN HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.