‘Akşener’in çekilmesi Kürt sorunu açısından olumlu bir gelişme’

‘Akşener’in çekilmesi Kürt sorunu açısından olumlu bir gelişme’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masa olarak bilinen Millet İttifakı’ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masa olarak bilinen Millet İttifakı’ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığını belirterek, ayrıldı.  Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yaptı.

[caption id="attachment_144484" align="alignnone" width="800"] Prof. Dr. Abdullah Kıran[/caption]

Akşener’in bu şekilde masadan ayrılması siyaseti hareketlendirirken, konuya ilişkin Rûdaw’a demeç veren siyasi analist Prof. Dr. Abdullah Kıran, yaşananları “Türkiye demokrasisi ve Kürt sorunu açısından olumlu bir gelişme” olarak değerlendirdi.

Kıran, “Demokrasinin ilerleme şansı kalmamıştı, çünkü sağ siyasetiyle Akşener, CHP’nin önünü kapatıyordu ve demokratik adım atmasına izin vermiyordu” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr.  Kıran, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılmayacağını belirterek, “Meral Akşener uzun süredir AK Parti’ye karşı derin bir düşmanlık besliyor. Akşener’in AK Parti’ye gitmesi durumunda MHP’nin çekilmesi gerekecektir" dedi.

GÖZLER HDP'DE

Gelişmelerin ardından HDP’de de hareketlenmeler oldu. Dün Olağanüstü toplanan partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Eş Genel Başkan Mithat Sancar, ortak aday konusuyla ilgili, "Gelişen duruma göre yeniden bir tutum belgesi açıklayacağız" dedi.

Rawest Araştırma Merkezi Yöneticisi Roj Girasun ise yaptığı değerlendirmede “Türkiye muhalefeti, Akşener’in çekilmesinden sonra HDP ile daha fazla görünebilir, yan yana gelebilir” görüşünü dile getirirken, “Şimdi Erdoğan’ın kazanma şansı daha da arttı” yorumunu yaptı. (Haber Merkez)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.