Ak Parti’den Dindar Kürtler vurgusu

Ak Parti’den Dindar Kürtler vurgusu
Milet ittifakının adayının CHP olması ve HDP’nin önemine vurgu yapılan açıklamaların ardından AK Parti kurmaylarının, partilerinin Kürt seçmene...

Milet ittifakının adayının CHP olması ve HDP’nin önemine vurgu yapılan açıklamaların ardından AK Parti kurmaylarının, partilerinin Kürt seçmene yönelik yeni adımlar atabileceği sinyalini verdi.

Seçimlerde HDP’nin tavrının önemine vurgu yapan parti kurmayları “Özellikle dindar Kürtleri kazanmamız lazım’ yorumunda bulundu.

Türkiye’de meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için tarih 14 Mayıs olarak kesinleşirken Millet İttifakı'nın adayını açıklanmasıyla diğer partilerde de hazırlıklar başladı.

HDP’Yİ DOĞRUDAN PKK İLE İLİŞKİLENDİREN DİL

HDP’nin tavrının önemine dikkat çeken AK Parti Kurmayları, partilerinin Kürt seçmene yönelik yeni adımlar atabileceği sinyalini vererek, “Özellikle dindar Kürtleri yeniden kazanmamız; HDP’yi doğrudan PKK ile ilişkilendiren dili esnetmemiz gerekiyor” diyor.

KILIÇDAROĞLU VURGUSU

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre AK Parti kurmayları, “Şartların aleyhte olduğunu düşünmüyoruz. Bu süreçte Millet İttifakı ciddi bir hasar aldı. Attıkları son adım, bir hasar toparlama hamlesidir. Onların kısmen lehinedir. Ama Kılıçdaroğlu hâlâ bizim için çok iyi bir adaydır. Belediye başkanları formülü olmasaydı da Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş sahaya birlikte çıkacaklardı. O nedenle oluşan bu yeni durum sonrası da bizim için değişen bir şey olmayacak” değerlendirmesini yapıyor.

KÜRT SEÇMENE YÖNELİK YENİ ADIMLAR GELEBİLİR

AK Parti kurmayları bu süreçte özellikle HDP’nin Millet İttifakı’na yönelik tavrının izlenmesi gerektiğine işaret ederken, AK Parti’nin Kürt seçmene yönelik yeni adımları gündemine alabileceği sinyalini veriyor.

Kurmaylar, “Bölge vekillerini çok iyi dinlememiz ve özellikle dindar Kürtleri yeniden kazanmamız lazım. Bu adımlar ‘MHP’ye rağmen’ değil bizim atacağımız adımlar olmalı. Bölgeden doğru vekil adayları çıkarmamız, söylemle ilgili özel olarak çalışmamız, kayyumlarla ilgili yanlış okumaların önüne geçmemiz, HDP’yi doğrudan PKK ile ilişkilendiren dili esnetmemiz gerekiyor” diyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.