Kent Gündemi

Kent Gündeminin bu haftaki bölümüne siyasette yaşanan gelişmelerle başlayalım.

Diyarbakır merkezli 9 Ekim 2018’de başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında (24 Ocak 2019) tahliye edildi.

Bir diğer tahliye haberi de bir gün sonra 25 Ocak 2019’da Leyla Güven’den geldi. Açlık grevinde bozulan sağlık durumu nedeniyle önceki duruşmaya katılamayan ve Leyla Güven’in Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında tahliye edildi.

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili olan Güven, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonun ardından yaptığı açıklamalar ve çalışmaları nedeniyle 31 Ocak 2018’de tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konulmuştu. Güven, 7 Kasım 2018’de SEGBİS ile katıldığı duruşmada süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurmuştu.

Güven, cezaevinden çıktıktan sonra da açlık grevine devam edeceğini açıkladı.

2 ayrı tahliye haberiyle birlikte gözler Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’a çevrildf.  Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Cezaevi Kampüsü Salonu’na Ses, Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Celsede söz alan Demirtaş, “Tahliye talebinde bulunmuyorum” dedi. Savcı ise Demirtaş’ın tutukluluğun devamına karar verilmesi talep etti. Kararın ardından Demirtaş’ın avukatları AİHM’e başvuracaklarını açıkladı.

Bir sonraki duruşmalar 24-25 Nisan’da. Selahattin Demirtaş, “Örgüt kurma ve yönetme”, “Örgüt propagandası” ve “Suç ve suçluyu övme” iddialarıyla hakkında 142 yıla varan hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Bir yaşam haberi var sırada. 20 yaşındayken evini terk eden Ercan Karaman'ın 74 yaşındaki acılı babası Mehmet Karaman, yıllardır evlat hasreti çekerek oğlunun yolunu gözlüyor.

Oğlunun bir sabah vakti evden çıktığını ve bir daha kendisinden haber alınamadığını söyleyen acılı baba Karaman, devlet yetkililerinden ve oğlunu görenlerin kendisine bir haber verilmesini istedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar her alanda kendini hissettirirken, özellikle Pazar tezgahlarında yaşanan fiyat artışları vatandaşı, zor durumda bırakıyor. Diyarbakır’da artan fiyatlar Pazar tezgahlarına yansırken, soğan fiyatı ise dolar ile yarışıyor.  Yaşanan bu fiyat artışına tepki gösteren Cuma Kılıç isimli pazarcı soğan tezgahında fiyat etiketine “Soğan 1 dolar” yazarak artan fiyatlara karşı ilginç bir protestoya imza attı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi