Şampiyonlar Ligi'nde 4 İngiliz takımı çeyrek finalde

Şampiyonlar Ligi'nde 4 İngiliz takımı çeyrek finalde
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen son iki takım deplasmanda Bayern Münih'i mağlup eden Liverpool ile evinde Lyon'u farklı mağlup etmeyi başaran...

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen son iki takım deplasmanda Bayern Münih'i mağlup eden Liverpool ile evinde Lyon'u farklı mağlup etmeyi başaran Barcelona oldu. Çeyrek finalist sekiz takımın dördü ise İngiliz ekipleri oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunun son maçları oynandı. 0-0 biten ilk karşılaşmaların rövanşında Bayern Münih evinde Liverpool’u, Barcelona da Olympique Lyon’u ağırladı.

Sonucu merakla beklenen maçta Liverpool güçlü rakibi Bayern Münih’i 3 golle devirmeyi başardı. Liverpool’un gollerini Mane (2) ve Van Dijk kaydederken Bayern Münih’in tek golü, kendi ağlarını havalandıran Matip’ten geldi.

Liverpool’da 13. dakikada sakatlanan Jordan Henderson yerini Fabinho’ya bıraktı. Bayern Münih ise üst üste yedi sezondur çeyrek finali gördüğü Şampiyonlar Ligi’ne bu yıl son 16’da veda etmiş oldu.

Gecenin diğer maçında ise Barcelona evinde Lyon’u 5-1 mağlup etti. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Lyon, aynı zamanda turnuvada ilk kez mağlup oldu.

Barcelona’ya turu getiren golleri Messi (2), Coutinho, Pique ve Dembele kaydetti. Arjantinli yıldız Messi, 2 golünün yanı sıra 2 de asist yaptı. Lyon’un tek golü ise Tousant’tan geldi.

Böylece Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler Ajax, Tottenham, Manchester United, Porto, Juventus, Manchester City, Liverpool ve Barcelona oldu. Çeyrek finale yükselen dördünün İngiltere Premier Lig ekipleri olması dikkat çekti.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçları, 9-10 ve 16-17 Nisan tarihlerinde oynanacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.