Jandarma Bölge Komutanlıkları ile ilgili önemli iddia; Kaldırılıyor mu?

Jandarma Bölge Komutanlıkları ile ilgili önemli iddia; Kaldırılıyor mu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Jandarma Kararnamesinde yer alan ayrıntı farklı yorumlara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Jandarma kararnamesi ile Türkiye genelindeki tüm Jandarma Bölge Komutanlıklarının kapatıldığı iddia edildi.


Halk TV’den Ferit Demir’in haberine göre, Cumhurbaşkanlığının yayınladığı 309 sayılı kararname ile Türkiye’deki son 6 Jandarma Bölge komutanlıkları da kapatılarak bütün jandarma bölge komutanlıkları ilk jandarma komutanı olarak atandı.


42 ilin jandarma komutanı değiştirilirken, 6 ilde bulunan Jandarma Bölge Komutanlıklarına atama yapılmadı. Böylece, Türkiye genelindeki tüm Jandarma Bölge Komutanlıkları kapatıldı.
Türkiye’de Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 1966 yılında 14 ilde kurulan Jandarma Bölge komutanlıklarının asil görevi kendilerine bağlı olan illerin il jandarma komutanlıkları ile bağlı jandarma taburlarının koordinasyonunun sağlamak olarak belirtilmişti.
Her jandarma bölge komutanlığına en az 5 ilin jandarma komutanlıkları ile bağlı birlikler yer alıyordu.


6 İLDE KOMUTANLIK VAR
2016 yılında 8 jandarma bölge komutanlığı kapatılırken, Adana, Erzurum, Diyarbakır, Giresun ve Şırnak’taki jandarma bölge komutanlıkları göreve devam ediyordu.
Bu şekilde Jandarma bölge komutanlıkları kapatılarak teşkilattaki bütün jandarma il jandarma komutanlıklarına devredildi.

Öte yandan Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlıkları İl jandarma Komutanlıkları bünyesinde görevlendirilecek.
Diyarbakır'daki Roketler, Şırnak'taki Meteler, Tunceli'deki Şahinler, Erzurum'daki Çelikler, Giresun'daki Doğanlar ve Adana'daki Korkutlar-Arslanlar adlı JÖH Taburlarının bundan böyle İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı olacağı belirtiliyor.
Haberde, 6 ildeki bölge komutanlıklarının bulunduğu teknik takip yapılan, istihbarat faaliyeti yürütülen istihkâm ve muhaberelerin yoğun olduğu, İHA ve SİHA'ların izlendiği karargâh, kışla ve yerleşkelerin de İl Jandarma Komutanlığı ek hizmet binası olarak faaliyetlerine devam edeceği bildirildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.