GGC’den depremden etkilenen gazetecilere destek çağrısı

GGC’den depremden etkilenen gazetecilere destek çağrısı
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerdeki basın yayın kuruluşlarına ve gazetecilere destek olunması çağrısında...

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerdeki basın yayın kuruluşlarına ve gazetecilere destek olunması çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde 25 basın mensubu yaşamını yitirirken çok sayıda basın yayın kuruluşuna ait büro ve işyerleri depremle birlikte yıkıldı.

GGC Yönetim Kurulu’nca yapılan yazılı açıklamada,  yaşanan deprem felaketinin yerel medyada da yıkıcı bir etki yarattığı; birçok yerel gazete, televizyon ve radyo kuruluşunun basım, yayın ve haber merkezinin enkaz altında kaldığına dikkat çekildi.

Bazı basın kuruluşlarının bulunduğu binalar ağır hasarlı olduğu nedeniyle tahliyelerine müsaade edilmediğine yer verilen açıklamada, “Bunlardan biri olan Diyarbakır’ın ilk yerel TV ve radyosu CAN TV ve Radyo da yıkım kararı verilen Diyar Galeria C Blokta bulunuyor ve tahliyesine henüz müsaade edilmiş değil.

Yetkili mercileri yayın kuruluşlarının tahliyesi için bir yol ve çözüm bulmaya çağırıyoruz. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisiyiz” denildi.

YAYIN KURULUŞLARININ YENİDEN AYAĞA KALDIRILMASI GEREKİYOR

Ekonomik anlamda çok zor bir süreç yaşayan yerel yayın kuruluşlarının, depremin etkisiyle tamamıyla yok olmanın eşiğine gelmiş durumda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Deprem bölgesindeki bu yayın kuruluşlarının yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor. Kendi imkanlarıyla bunu yapacak güçleri yok. Bu nedenle İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun yerel medyadaki kayıpları tespit ederek araç, gereç ve ekipman sağlaması olmazsa olmazdır. Ekipman temininin yanısıra ekonomik desteğe de ihtiyaç vardır. Deprem felaketinin ilk gününden bu yana gerek İletişim Başkanlığı, gerekse Basın İlan Kurumu ile diyalog halindeyiz. Hem İletişim Başkanlığı hem de Basın İlan Kurumu’nun depremden zarar gören basın kuruluşlarının zararlarının telafisi için attıkları adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun da aynı hassasiyetle TV ve Radyolar için adım atmasını bekliyoruz.”

25 MESLEKTAŞIMIZI KAYBETMENİN ACISINI YAŞIYORUZ

GGC, bölgede zorlu koşullarda görev yapan gazetecilerin ekipman desteğine de ihtiyaç duyduğu belirtilen açıklamada, depremde yaşamını yitiren 25 gazeteciye başsağlığı mesajı verildi.

Açıklamada, “Bununla ilgili meslek örgütleriyle dayanışmamız sürüyor. Meslek örgütlerinin imkanları sınırlı olduğu için yeteri kadar destek sağlanamıyor, ancak düzenlenecek kampanyalarla katkı sunulabilir. Deprem bölgesinde çaresiz kalan yerel medyayı yeniden işlevsel hale getirmek ve zor şartlarda görev yapan meslektaşlarımıza ekipman desteği sağlamak sorumluluğunu herkes üstlenmelidir. Depremde 25 meslektaşımızı kaybetmenin acısını yaşarken hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralarımızı el birliğiyle dayanışma içerisinde saracağımıza olan inancımız tamdır” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.