DEM Parti'nin yürüyüşüne 'sirenli' engel

DEM Parti'nin yürüyüşüne 'sirenli' engel
DEM Parti, Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Van ayağında polis engeliyle karşılaştı. Yürüyüşe engel olmaya çalışan polis, konuşmaları sirenle susturmak istedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), 1-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceği 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' Van'da bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

Toplantıya, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

POLİSTEN OTELE BARİKAT
Gazete Duvar’ın aktardığı haberde, basın toplantısının ardından, aralarında eş genel başkanların da bulunduğu grup, yürüyüş başlattı. Otelin çıkışı polis barikatları ile kapatıldı.

Yapılan müzakerenin ardından barikatlar kaldırıldı ve grup önce Beşyol Meydanı'na ardından Cumhuriyet ve Mareşal Fevzi Çakmak caddelerinden geçerek Musa Anter Barış Parkı'na kadar ulaştı.

Yürüyüş boyunca polis ekipleri tarafından birçok kez, "Cadde üzerindeki gruba sesleniyorum: Yapmış olduğunuz yürüyüş kanunlara aykırıdır" şeklinde anons yapıldı.

POLİS SİRENLE ENGEL OLDU
Yürüyüş esnasında atılan sloganlar, polis sirenleri ile bastırılmaya çalışıldı. Bunun üzerine grup zılgıtlarla karşılık verdi.

Musa Anter Barış Parkı kavşağında bekleyenlerle birleşen grubun önü polis barikatları ile kesildi. Partililerin yürüyüşü tamamlamasına izin verilmedi. Bunun üzerine kitleye yönelik bir konuşma yapmak isteyen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi'nin konuşmaları polis sirenleri ile bastırıldı.

Yapılan itirazlar sonucunda, polis sireni susturuldu. Yapılan konuşmada yürüyüşün Van ayağının son noktasına ulaşıldığı belirtildi.

Bu sırada dağılan gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Grup yeniden yürüyüşe geçti. Yürüyüş DEM Parti Van İl Örgütü binasında sona erdi.

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.