CİMER'in 2023 yılı istatistikleri yayınlandı

CİMER'in 2023 yılı istatistikleri yayınlandı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e 2023 yılında 7,6 milyon başvuru yapıldı. Bu sayı, geçen yıla göre yüzde 23 artış gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) 2023 yılında artan bir ilgiyle karşılandığını, başvuru sayısının yüzde 23 artarak 7 milyon 650 bine ulaştığını açıkladı.

2023 yılında CİMER'e yapılan başvuruların yüzde 98'i internet üzerinden gerçekleşirken, bu başvuruların yüzde 85'i mobil telefon ve tabletler aracılığıyla yapıldı. Ayrıca, ilk defa akıllı televizyonlar üzerinden de CİMER'e başvuru yapılması dikkat çekti.

Başvurular arasında şikayet, talep, bilgi edinme, görüş, öneri ve teşekkür gibi farklı türler bulunuyor. Türkiye genelinde kutlanan Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin halkın görüşlerini almak üzere hizmete sunulan "Türkiye Yüzyılı Hayalini Paylaş" platformuna da 39 bin başvuru yapıldı.

DEPREM BÖLGESİ'NDEN 2 MİLYON BAŞVURU

CİMER'in, depremler sonrasında devreye alınan "CİMER Deprem Acil" uygulamasına 2 milyon vatandaşın başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Depremlerle ilgili başvuruların en çok yapıldığı iller ise Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep oldu.

Ayrıca, 2023 yılında CİMER'e başvuranların yüzde 47,3'ü üniversite mezunlarından, yüzde 32,4'ü lise mezunlarından oluştu. Başvuruların doğruluğunu ve vatandaşların güvenliğini artırmak adına başvuru aşamasına "çift faktörlü doğrulama" zorunluluğu getirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.