Cristiano Ronaldo Filistin bayrağı açtı mı?

Cristiano Ronaldo Filistin bayrağı açtı mı?
Sosyal medyada ünlü oyuncu Christian Ronaldo’nun Filistin bayrağı açtığı görüntüler paylaşıldı. Konu ile ilgili teyit.org araştırma sonuçlarını yayınladı

YENİGÜN HABER – Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesine İsrail'in düzenlediği saldırıların yankısı sürerken, sosyal medyada paylaşılan bir videonun Filistin’e destek vermek amacıyla Filistin bayrağı açan Cristiano Ronaldo’yu gösterdiği iddia edildi.

İddia ile ilgili teyit.org tarafından yapılan araştırmada, görüntülerin YouTube'da “Dünya kupasında Filistin bayrağı” başlığıyla paylaşıldığı belirtildi.

Videoda görülen Fas bayrağı ve anahtar kelimelerle yapılan yeni aramada ise görüntülerin Aralık 2022'de paylaşılan görüntülere ait olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada bayrağı açan kişinin Faslı oyuncu Jawad El Yamiq olduğu belirtildi.

Videoda 18 olarak görünen forma numarasının El Yamiq'e ait olduğunu oyuncunun kişisel hesaplarından ve resmi kanallardan doğrulandı.

Uluslararası basında da yer alan haberlere göre Fas, 1 Aralık 2022’de Dünya kupası grup maçında Kanada'yı 2-1 yenmişti. El Yamiq’in Filistin bayrağıyla verdiği pozlar, maç sonu kutlamalarında çekilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.