VİDEO HABER: Ahmet Türk mazbatasını aldı

VİDEO HABER: Ahmet Türk mazbatasını aldı
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilerek mazbatasını alan Ahmet Türk, siyasi bir parti olduklarını ve kendilerine göre bir kadro oluşturacaklarını...

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilerek mazbatasını alan Ahmet Türk, siyasi bir parti olduklarını ve kendilerine göre bir kadro oluşturacaklarını söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN  -31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilerek dün mazbatasını alan Ahmet Türk, siyasi fikirlerine uygun yeni bir kadro oluşturacağının mesajını verdi. Adliye binasındaki İl Seçim Kuruluna eş başkan olarak görev yapacak olan Figen Altındağ, Milletvekili Ebru Günay ile gelen Türk, mazbatasını aldıktan sonra ilk açıklamasını adliye binası önünde yaptı. Halkın iradesinin ortaya çıkması konusunda çok büyük bir çaba ve destek gösterildiğini ifade eden Türk, ''Ben bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Belediye elbette halkın hizmet göreceği bir yerdir. Bu hizmeti en doğru bir şekilde yapmak için var gücümüzle çaba içinde olacağız. Yaptığımız her çalışmayı şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşacağız” dedi.

“Belediye bütçesi tamamen boşaltılmış”

Konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapan Türk, "Biliyoruz ki; Mardin’de birçok sıkıntı ve engel var. Bugün görüyoruz ki belediye bütçesi tamamen boşaltılmış. Biz işlerimizi devam edebilmek için yapılması gereken neyse onu yapacağız. Halkımızın istekleri neyse onları yerine getireceğiz. Uzun bir süreç var önümüzde. Çok iyi biliyoruz ki bugün işçilerin maaşını bile ödeyemiyorlar. Gelen parayı bugünden harcamışlar. Önümüzde büyük sıkıntılar var, engeller var. Sabırla, sebatla açık bir siyasetle, şeffaf yöntemle belediye ile çalışmalarımızı devam edeceğiz." diye konuştu.

“Kendimize göre kadro oluşturma hakkımız var”

Daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesine geçen Türk, burada yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

“Halkımızın beklentilerine yanıt verecek siyaseti izlemeyen ve duruşu göstermeyenler elbette ki bizim açımızdan o halkı temsil etmezler. Burada gereken düzeltmeleri yapacağımızı da ifade etmek istiyorum. Biz siyasi bir partiyiz, kendimize göre kadro oluşturma hakkımız var. Üst düzeydeki insanlarla nasıl çalışabiliriz onun kararını bizler vereceğiz ama emekçinin hakkını hukukunu koruyacağız.” Türk, daha sonra başkanlık makamına geçerek tebrikleri kabul etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.