Gel de kızma

Türk Tabipleri Birliği, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 29 Haziran’dan itibaren özel hastanelere Covid-19 tedavisi gören hastalar için yoğun bakım pandemi bakım ücreti ödemesi yapmayacağına dair yazı gönderdiğini açıkladı.

TTB’nin açıklamasındada, “Nitelikli, kamusal kaynaklı sağlık hizmet sunumuna her zamankinden daha fazla gereksinim duyulan bu olağan dışı dönemde hastaları mağdur edecek uygulamalardan vazgeçilmelidir” denildi.

Diyarbakır Sağlık Platformu kentte Covid-19 tanısı konan sağlık çalışanları ile ilgili bilgileri paylaştı. Kentte, 10 Temmuz itibariyle 218 sağlık çalışanına Covid-19 tanısı konuldu. Tanı konulan alanların başında hemşire/ebeler ve hekimler geliyor.

Zor günlerin gerçek kahramanlarına geçmiş olsun diyoruz.

Koronavirüs salgının sebep olduğu ekonomik belirsizlikler başta işsizlik olmak üzere birçok alanı olumsuz etkiliyor.

Ancak bazen bu gibi olağanüstü hallerde bile yuh dedirten haberler okuruz ki güler miyiz, ağlar mıyız bilemeyiz.

Haber  Kahramanmaraş'tan…

Bir kuyumcu, altın işlemeli maske üretmiş hem de üzerinde 30 gram altınla. Maske 14 bin liradan satışa sunulmuş.

Arz-talep mi dersiniz, başka bir şey mi size kalmış.

Koronavirüs salgını nedeniyle sık sık sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda uyarılar yapılırken, Beşiktaş Bebek Sahili'nde kıyıya demirleyen bir yatta 150 kişilik parti düzenlendi. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla harekete geçen polis ekipleri, yata baskın düzenledi. Baskın sonucu, yatın işletme sahibine ceza kesildi.

Bu da bizden biri.

Beyoğlu Şişhane Meydanı’nda yolu kapatarak müşteri kavgasına giriştiği esnada kendisine tepki gösteren 4 kişiye küfür ve hakaretler ederek cinsel organını gösteren taksici gözaltına alındı. Emniyette 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 4 adet kaydı bulunan şahıs, ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Medeniyet, gelişmişlik, Batı üçlemesinden bahsederiz hep. Bu üçlemenin kilit simgelerinden  Fransa’daki bir olaya bakın isterseniz. 6 Temmuz Pazar günü, maske takmayı reddeden yolcular tarafından dövülen otobüs şoförü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında, parti üyesi Levent Özeren’in Semiha Yıldırım hakkındaki tweet’leri için özür diledi. Semiha Yıldırım'ın olaydan haberi olup olmadığını bilmediği için önce Binali Yıldırım'ı da aradığını söyleyen Akşener, “Benim ahlaksızım, onun ahlaksızı diye yürürse bu mesele çözülmez” dedi.

Bir çiçek duruyordu, orda bir yerde/Bir yanlışı düzeltircesine açmış. Cemal Süreya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi