Millet Cephesinin adayı kim olur?

Ben sordum arkadaşlar yanıtladı. Sayın Aziz Gülmüş, Sayın Mehmet Aslan, Sayın Mehmet Önder ve Sayın Ali Öztarhan, kavurma mayınına basmadan seçimleri tartışacağız.

İlk soru: Millet cephesinin adayı kimdir?

Aziz Gülmüş: Şimdi statükocu ekabirler de boş durmayıp kesin nabız yoklamasını derinlerde yapmışlardır. Bu yoklama neticesinde Millet Cephesi'nin kazanacağı sonucu çıkmışsa -ki kesinlikle çıkmıştır- En uygun adayı bizzat kendileri dayatacaktır. Nasıl AKP'yi statükocu derin ekabirler yerli ve milli çizgiye çektilerse Millet İttifakının ve adayının da bu çizgiden şaşmayacak birisi olacaktır. Bu anlamda Deva'lı Ali'nin aday yapılma şansı yoktur. (Yani şimdiki söylemlerini esas alırsak) Devalı Ali'nin ileride Belalı Ali olma ihtimaline karşı onu izole edeceklerdir. (O gitti) sıradaki Kılıçdaroğlu'nun aday yapılacağına da inanmıyorum, Çünkü TC'nin kuruluş felsefesi ile gizli ve yazılı olmayan Anayasında Alevi birinin devletin başına getirilmemesi, Yavuz Sultan Selim döneminden beri çarpı işareti yemiş ve Hanedan geleneğinin bugünde devam eden siyasetidir. 26 Ocak'ta aday açıklanacaktı ancak, derinler müdahale edince ertelendi. Hala da pazarlık devam ediyor. (Ewjiçu) Hiç kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir adayı karşımızda görürsek sakın şaşırmayalım. (Bu kadar size yeter, çok fazla detayı kafanız almaz)

Mehmet Aslan: Cihan Paçacı'nın "Kılıçdaroğlu'na sokağın desteği yok" açıklaması, İyi Parti'nin elini göstermesi açısından ilginçti. İyi Parti'nin adayı İmamoğlu. Kılıçdaroğlu'na, 6'lı masadan 5'li destek çıkacak. Önemli bir değişiklik olmazsa muhalefet 2 adaya mahkum olacak. 2 aday AKP'ye geniş bir siyaset alanı açar. Eğer böyle olursa iktidar basını Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen bir strateji yürütür ki ikinci tura İmamoğlu kalsın. Muhalefet bu senaryoyu değiştiremezse, seçilse bile İmamoğlu, hukuk araçları üzerinden diskalifiye edilir ve Erdoğan'a kolay bir başkanlık sunulabilir. Benim asıl korktuğum, bölünmüş muhalefetle gidilen seçimde meclis çoğunluğunun da riske girmesi... Bu çok daha kötü bir ihtimal.

Ali Öztarhan:Kılıçdaroğlu, olmazsa Babacan en ideal adaydır. Seçime çok az kaldı. Bilmediğimiz bir aday için manevra imkanı kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun alevi olması sorun olacak diyorlar. İyi parti de bu görüşte esasında. Ama asıl İktidar bunu köpürtüyor. Kılıçdaroğlu, Kürtleri de adaylıktan sonra rahatlatacak bir isim.

Hasan Dogan:Kılıçdaroğlu oldukça hevesli görünüyor. Lakin İyi Parti pek sıcak bakmıyor. Engelleme gibi bir durumları var. Umarım ki öyle de olur. Olması durumunda İyi Parti’nin merkez partisi olma hevesi de kursağında kalır. CHP iyi bir manevrayla Babacan’ı aday gösterip merkez sağa yeni bir yapılanmanın önünü açmasansınıyakalayabilir.

Onur Cebe:Acil müşterekler süreci ile değişim- gelişim süreçlerini birbirinden ayırıyorum ben. Normalizasyonun adayı Kılıçdaroğlu ve fakat sonraki süreçlerin aktörü bence Babacan'dır. Merkez sağ yarılıp parçalanmadan da bu gerçekleşmez. Yani tarihi bir AK parti yenilgisi sonrası yaşanacaktır geleceği inşa etme.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevat Korkmaz Arşivi