Aziz Gülmüş Yazdı: Kartal Seni uçurur

Aziz Gülmüş Yazdı: Kartal Seni uçurur
.. /Depremde bacakları sakatlanan bir genç kıza Akülü Tekerlekli Sandalye alamayan bir yapı, bedava ev verecek öyle mi? "Ne yapalım?" diye soran bir arkadaşa...

.. /Depremde bacakları sakatlanan bir genç kıza Akülü Tekerlekli Sandalye alamayan bir yapı, bedava ev verecek öyle mi?

"Ne yapalım?" diye soran bir arkadaşa tekerlekli sandalyeye mahkum kızımız, "Aklımızla alay edenlerle biz de sandıkta alay ederek cevap vereceğiz" dedi. "Oy kullanmaya gidecek misin? " diye sordu başka biri.

Güldü. Hem de gözlerinin içi parıldayarak, "Sürünerek de olsa gideceğim" diye yanıtladı. Gözlerindeki kararlılığı görünce umudum zirve yaptı. Annesi yerinden doğruldu birden. Yüzüne yüklediği tüm zamanların acı ve hüznüne rağmen gülücüklerden oluşan bir tablo çizerek, "Sırtımda götürürüm, kanatlarıma alır uçururum" dedi.

Plastik bisikleti ile ortada gezen küçük erkek kardeşi söylenenleri pür dikkat dinlemişti ki birden ablasına doğru, "Keşke Beşiktaşlı olsaydın Kartal seni uçururdu, hiç yürümezdin" dediğinde bu sözler yumruk gibi göğsümüze inmişti. Ortamın karamsarlığını dağıtmak adına kahkaha ile güldük.

Sonra ayağa kalkıp yürürken aksadığımı gören küçük çocuk bana, "Amca sen de Beşiktaşlı ol, böyle yürümezsin kartal seni uçurur" dedi.

Küçük çocuk için bundan sonra Beşiktaşlı oldum. Duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.