Aziz Gülmüş Yazdı: Cevat'ın Defteri

Aziz Gülmüş Yazdı: Cevat'ın Defteri
.. /Aslında başlığı "Cevat'ın Vukuatları" diye yazacaktım ama kardeşim hangi vukuatını yazayımki? Mülteci Eşeklere Vatandaşlık verilmesinden tutun,...

.. /Aslında başlığı "Cevat'ın Vukuatları" diye yazacaktım ama kardeşim hangi vukuatını yazayımki? Mülteci Eşeklere Vatandaşlık verilmesinden tutun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan'nın, "Size su bile yok" dediği Suriyelilere kamyonlarla su götürüp Köroğlu Misali Bolu Beyine Kafa tutmasına kadar,

Bu kez kafayı gariban Hakan Ural'a takmış. Yahu ne istersin bu garibandan? Adam ekmeğinin peşinde. Sanane ne yaptığından, ne dediğinden? Bırak adam yoluna bakıyor.

Sonunda Yüce Hakan onu mahkemeye vermiş ve uzlaşmak için de Onbin liracık bir talepte bulunmuş. "Ver gitsin, sevaptır, malının zekatı, başının gözünün sadakası olsun" diyeceğim ama bu kez Hakan da rahat durmayıp, ekonomik kazançla beraber "İtibar"ının iadesi için " Özür Metni" paylaşmasını istiyor.

Allah var Cevat'ın hakkını yemiyim, mert adamdır. Öyle para'ya pula tamah etmeyen biridir. Ancak, özür konusunda tanıdığım en cimri, kolay  kolay, "Affet beni sen sevgilim/özür diliyorum senden" nakaratından hazzetmeyen biri olarak bu metni yazacağını hiç zannetmiyorum..

"Xoca, hem para, hem özür olmaz"dedi. Sonra bana  dönüp Diyarbakır şehir çocuğu jargonu ile de, "Ma hem  .öt bizden, hem tükrük bizden olır mi Allahan qûrban?" dediğinde epey güldük. Ben de ona bir Kürd deyimiyle karşılık vererek, "Hım bûk jı me, hım tûtık jı me" (Hem gelin bizden hem de zılgıt çekmek bizden) olmaz diyerek hak verdim.

Sonuç olarak Cevat Korkmaz kardeşime bir öneri : "Kardaş ver parayı gitsin, Allah korusun ya kamyon çarpsaydı daha mı iyi olurdu? " diyorum.

.. /"Gawur" memleketlerinde yapılan bir şakaya "Gawur”lar gülmekten kırılırken, bazı kadınlar şoku atlattıktan sonra şakayı yapan adama sarılıyorlar. Yanlarındaki erkekler müthiş bir hoşgörü ile sadece kahkaha atıyorlar. Bir an bu şakanın Diyarbakır'da yapıldığını düşündüm.

Sonuçlarını şöyle hayal ettim:

Kız: Wiiii ödümi patlattın qebraxın oxli!!

Bir başka kadın: Tıfiiii nehlet gelsin sahan bênamus!

Başka biri: Köpegın oxli! baban ağzına  ..çayım!

Kızın yanındaki adam: Bu ne qeşmerlıxtır oxlım? gêt sen sahan adam gibi çalış!

Manitasının yanında korkup mahçup olan bir diğeri adama saldırarak bıçağını çeker.

Yine manitasının yanında çok korkan bir diğeri: Oxlım yapraxtan korxsaydıx ağaca çıxmazdıx kewaşe!

Ben böyle hayal ettim, siz nasıl düşünür, neler eklersiniz merak ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.