Medya Günlüğü

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişim Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp. Doku’nun bulunmasına yönelik başlatılan arama çalışmaları İçişleri Bakanlığı tarafından sonlandırıldı.

Abla Aygül Doku, önceki Vali Tuncay Sonel’in kendilerine “Halka, basına bulaşma, sessiz kal” dediğini belirterek, görüştüğü başsavcının da Gülistan’ın yüzde 99 barajda olduğunu söylediğini anlattı. Abla Doku, “Peki kızımızın suyun altında olduğuna nasıl inanacağız? Veya kızımızın suyun altında olduğunu bilerek nasıl eve gideceğiz” dedi.

Murat Çoküreten yazmış: Bize ne oluyor?

Adam görevini yapan polise avazı çıktığı kadar bağırıyor. "Yarbayım ben yarbay!Senin amirini de ben eğittim. Kaç lira maaş alıyorsun? Kaçparalık adamsın sen?"

Kadın havaalanında işini yapan hemcinsine ırkçı hakaretler yağdırdıktan sonra kendisine yaklaşan görevliyi aklı sıra aşağılıyor. “Temasyok! Temas yok!"

Adam otobüste maske takması için kendisini uyaranlara dikleniyor. “Takmıyorum ulan var mı diyeceğiniz!"

Evimizin altındaki sağlık ocağında görev yapan bir doktor, hastalarına her gün kötü davranıyor. Hakaret ediyor, aşağılıyor.

Toplum aşağılık komplekslerini başkalarını aşağılayarak gidermeye çalışan ruh hastalarıyla dolu. Daha kötüsü, bu hastaların içinde, doktor, subay, hakim gibi, davranışlarıyla topluma örnek olacak, halka önderlik edecek mesleklerde çalışanların da olması...

Bizi iyileştirmesi gerekenler yeni travmalar yaratıyor. Sevgisizbüyümüş, sevmeyi ve sevilmeyi bilmeyen bireyler toplumu her geçen gün biraz daha zehirliyor. Kibirli ve başkalarını küçümseyen davranışlarla birlikte hoşgörüsüzlük dalga dalga yayılıyor.

Evet, meşhur sıcaklar başladı. Koronanın yapamadığını sıcaklar yaptı, caddeler sokaklar boşaldı. Bu iyi ancak sıcaklar çekilir gibi değil.

İşte çözüm önerileri:

Aşırı sıcaklar Diyarbakır için ya güneşle barış süreci başlasın ya şehir tipi klimalar kurulsun demiş ben û sen ve ardından bir yorum: ya da gökten karpuz dilimleri yağsın…

Gurbetten bir sesleniş: Memleketime gitmek istiyorum. Ancak sıcaklar ve koronadan korkuyorum…

Hafız’ın gözyaşlarından

Dedim “Yol iki kiş ilikmidir, yalnız da yürünmez mi?”

Dedi, “Yalnızken yola eşlik eden sese kulak verilmez mi?

Uyarıları önemseyin, sağlıkla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi