Vahşice katledilen Kedi Eros için adalet protestoları sürüyor

Vahşice katledilen Kedi Eros için adalet protestoları sürüyor
Vahşice öldürülen kedi Eros, yaşadığı ve canına kıyıldığı sitenin önünde protestolar düzenlendi ve katilin gerekli cezayı almaları istendi, İzmir Karşıyaka'da ise yürüyüş hayvan hakları için yürüyüş yapıldı.

İstanbul Küçükçekmece’deki bir sitede bakılan Eros isimli kedi, 1 Ocak’ta sabaha karşı İbrahim Keloğlan tarafından işkence edilerek öldürüldü. Asansöre binen Keloğlan, Eros'un da orada olduğunu görerek tekmelemeye başladı. Asansörden kaçan kedinin arkasından giden Keloğlan, kediyi yakalayarak işkenceye devam etti. Dakikalarca süren işkence sonucu Eros, hayatını kaybetti. Keloğlan’ın Eros’u işkenceyle öldürdüğü anlar sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Tüm bu görüntülere rağmen Keloğlan, konuyla ilgili davanın 8 Şubat’ta Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında, iyi hal indirimi alarak serbest bırakıldı. Karara avukatlar itiraz ederken dün akşam olayın yaşandığı sitede, hayvanseverler Keloğlan'ın tutuklanması talebiyle eylem yaptı. Site önünde toplanan grup, "Sitemizde katil istemiyoruz" diye bağırdı.

Eros'un doğumundan itibaren bakımıyla ilgilenen ve öldürüldüğü apartmanda yaşayan bir site sakini, yaşananların site içinde infial yarattığını söyledi. Keloğlan ile aynı sitede yaşadığını ve kendisini bu olay öncesi tanımadığını da sözlerine ekleyen site sakini, kediyi vahşice öldüren biriyle birlikte yaşamanın da kendisini husursuz ettiğini anlattı: "Bu kişiyle aynı yerde yaşıyoruz. Markette, başka yerlerde karşılaşıyoruz. Belki daha önce selamlaştık da... Görüntüler sonrası bu insanla aynı ortamda olduğumu bilmek beni husursuz ediyor."

İZMİR'DE KEDİ EROS İÇİN YÜRÜYÜŞ

İzmirli hayvanseverler, saat 19.00'da Karşıyaka ilçesi Kemalpaşa Caddesi'nde bir araya geldi. Geçen ay da İzmir'in Çiğli ilçesinde mama verilerek zehirlenen 13 köpek için yürüyüş düzenleyen hayvanseverlerler, bu kez İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bulunan bir sitede 'Eros' isimli kedinin tekmelenerek vahşice öldürülmesine tepki göstermek için bir araya geldi. 'Sessiz kullara nasıl kıydınız', 'Onlar evrenin en günahsızlarıydı' yazılı pankartlar taşıyarak cadde boyunca yürüyen hayvanseverlere, sokakta bulunan köpekler de yanlarında yürüyerek eşlik etti. 'Eros için adalet', 'Katiller içeri, hayvanlar dışarı' sloganlarıyla yürüyen hayvanseverler adına Avukat Bilge Berk, açıklamada bulundu.

eros-kesi-yuruyus.webp

Yürüyüşün sonunda açıklamada bulunan Avukat Bilge Berk, "Geçtiğimiz ay Çiğli'de vicdansızca zehirlenen 13 köpeğimizin sesi olmak için hayvanseverlerle bir araya geldik. Bugün de İstanbul'da bir sitenin asansöründe 6 dakika boyunca işkenceyle öldüren Eros'un sesi olmak için buradayız. Zavallı Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan'a hapis cezası istiyoruz. Sokaktaki canlarımıza yapılan şiddete karşı daha ağır cezalar istiyoruz. İndirimsiz ve ertelemesiz hapis cezası istiyoruz" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.