TUSAŞ saldırısının arkasında hangi örgüt var?

TUSAŞ saldırısının arkasında hangi örgüt var?
5 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ saldırısı ile ilgili iki bakan PKK'yı işaret ederken, saldırganların kimliklerinin netleşmesinin ardından açıklama yapılacak.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir" dedi.

Bakan Yerlikaya, biri erkek, biri kadın iki saldırganın öldürüldüğünü söyledi.

Yerlikaya saldırıda beş kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin yaralandığını açıkladı, yaralılardan 19'unun tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Yerlikaya akşam saatlerinde yaptığı açıklamada PKK'ya işaret etti.

"Savunma bakanımızın açıklamalarını da işittik. Başından beri oluş stili ve izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili. Değerlendirmemiz bu. Kimliklerin netleşmesiyle kesin sonucu sizinle paylaşacağız" dedi.

Daha önce Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler akşamüstü saatlerinde saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada PKK'yı işaret ederek, "Bu PKK'lılara hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, fakat bir türlü akıllanmıyorlar" demişti.

Güler, "En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız. Yapılanların acılarını misliyle çıkaracağız" diye konuşmuştu.

Saldırı nasıl geçekleşti?

Saldırganların, sırt çantalarıyla TUSAŞ'a 12 kilometre uzaklıkta bulunan bir taksi durağına gelerek şehir merkezine gitmek istediklerini söyledikleri, bir saldırganın sigara içme bahanesiyle aracı durdurup çantadan çıkardığı silahla taksi şoförünü vurduğu, diğer saldırganın direksiyon başına geçerek yola devam ettiği iddia ediliyor.

TUSAŞ önünde inen saldırganların etrafa gelişi güzel ateş ederek içeriye doğru ilerledikleri ve giriş kapısında da bombalı saldırı düzenledikleri öne sürülüyor.

Yayın yasağı getirildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili adli soruşturma başlattı, bir başsavcıvekili ve sekiz cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" uyarısında bulundu.

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de benzer bir uyarı geldi.

Olayla ilgili gelişmelere mahkeme kararıyla yayın yasağı getirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin kararı açıklarken "teyit edilmemiş bilgilere karşı" uyardı.

Türkiye'de Twitter, Instagram ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına erişimde sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

Erdoğan: Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarılar hedef alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'daki BRICS zirvesinden yaptığı açıklamada "Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan daha sonra sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve “Tam Bağımsız Türkiye” idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır.

"Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır.

"Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da "Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da açıklamasında "Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün ve TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu'nun, saldırı sırasında İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO'da olduğu belirtildi.

Görgün, Demiroğlu ve diğer üst düzey yetkililer saldırının ardından Ankara'ya dönmek üzere hareket ettikleri aktarıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.