Gülistan Doku soruşturmasında 4 tutuklama daha

Gülistan Doku soruşturmasında 4 tutuklama daha
Tunceli'de 6 yıldır kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün ifadeleri alınan şüpheliler Celal Altaş, Nurşen Arıkan, Ferhat Güven, Cemile Yücer hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 6'ya yükseldi.

Dönemin Ak Parti Tunceli İl Başkanı ve şu anki AKP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Cihan Açıkgöz'ün yeğeni Uğurcan Açıkgöz yurt dışı yasağı şeklinde adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturmada adı geçen eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında da "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada açığa alındığı ifade edilen Sonel'in Elazığ'da gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturmada "delilleri yok etme" suçundan tutuklanan Gökhan Ertok'un ise etkin pişmanlıktan yararlanmak istediği öğrenildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı "hastane kayıtlarının silindiği" iddiaları üzerine ilgili hastaneye yönelik soruşturma başlattı ve Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağdaş Özdemir Bursa’da gözaltına alındı.

Zeinal Abarakov ‘un annesi de tutuklandı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan Gülistan Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ‘un annesi Cemile Yücer, Celal Altaş, Nurşen Arıkan ve Ferhat Hanedan Güven'in savcılıktaki sorgusu tamamlandı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Yücer, Güven, Altaş ve Arıkan tutuklandı.

Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile Vali Sonel'in o dönem korumalığını yapan Şükrü Eroğlu, Zeinal Abakanov ile üvey babası Engin Yücel'in savcılıktaki sorgusu sürüyor. Yurt dışı yasağı şeklinde adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye Uğurcan Açıkgöz'ün sorgu sonucu bekleniyor.

Tutuklu sayısı 6’ya yükseldi

Doku'nun kaybolmasına ilişkin 13 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, Gülistan Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok ile eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı tutuklanmış, Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.