Gökhan Zan olayının perde arkasında neler var?

Gökhan Zan olayının perde arkasında neler var?
Gazeteci İsmail Saymaz, TİP yetkilileri ile Gökhan Zan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları yazdı: Zan’a çekilmesi için para teklifinde bulunuldu ve spor yorumculuğu pazarlık yapıldı.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Belediye başkan adayı Gökhan Zan'ı üstü örtülü şekilde gerekçeleri açıklayarak adaylıktan çektiğini duyurdu. Zan ise mahkemeye suç duyurusunda bulundu.

TİP'in "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar" açıklaması sonrası Zan'ın suç duyurusunda bulunup "şantaj, iftira ve montaj" açıklaması bir çok iddiayı da beraberinde getirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de TİP yetkilileri ve Gökhan Zan'la yaptığı konuşmayı aktardı.

ÇEKİLMESİ KARŞILIĞINDA 3 MİLYON DOLAR TEKLİF EDİLDİ

Saymaz, Turgay Kocakaya isimli kişinin Gökhan Zan'la iletişime geçtiğini söyledi. İddiaya göre Turgay Kocakaya, "AK Parti Hatay İl Binası'ndan aradığını" söyleyerek, kayıt altına aldığı bu görüşme sırasında Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdi. Zan da iddiaya göre 5 milyon dolar için pazarlık etti.

İkinci bir görüşme kaydında ise Gökhan Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği ileri sürüldü.

ZAN'A GÖRÜŞME KAYITLARIYLA ŞANTAJ YAPTI

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Turgay Kocakaya, bir süre sonra yine iddiaya göre bu kayıtları kullanarak Gökhan Zan'a şantaj yaptı. Gökhan Zan da suç duyurusunda bulundu.

İLKİNİ REDDETTİ, İKİNCİSİNİ KISMEN DOĞRULADI

Bu iki ses kaydı CHP'nin adayı Lütfi Savaş'ın ekibine de TİP Genel Merkezi'ne de ulaştı. TİP Genel Merkezi, kayıtları dinledikten sonra Gökhan Zan'la görüştü. Zan iddiaya göre ilk ses kaydının tamamen montaj olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Spor yorumculuğuyla ilgili olan ikinci kaydı ise kısmen doğruladı ve yerel seçimlerden sonra yorumcu olarak mesleğine devam etmek istediğini söyledi.

TİP, ZAN’IN İFADELERİNİ İNANDIRICI BULMADI

Saymaz'a konuşan TİP yöneticileri ise ses kaydının montaj olduğuna ilişkin iddiayı inandırıcı bulmadıklarını, zaman zaman Türkçe, zaman zaman Arapça konuşulan ses kaydının montaj olma ihtimalinin zayıf olduğunu aktardı. Gökhan Zan'la yapılan görüşmenin ardından adaylıktan çekilmesi kararı alındı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.