Gazeteci Yılmaz’ın duruşma tarihi belli oldu

Gazeteci Yılmaz’ın duruşma tarihi belli oldu
Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz hakkında açılan davanın ilk duruşması 12 Aralık’ta görülecek.

Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz’ın yargılanacağı davanın duruşma tarihi belli oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tutuklanan Yılmaz, 5 ayı aşkın süredir Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde. Hakkında “örgüte üye olmak” ve “örgüt kurma ve yönetmek” iddiasıyla iddianame hazırlanan iddianameyi kabul eden Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma tarihi olarak 12 Aralık tarihini belirledi.

Yılmaz’ın da aralarında olduğu 5’i tutuklu 49 kişi hakkında 18 Temmuz’da hazırlanan iddianame, Ankara 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Fakat mahkeme, şüpheliler arasında hukuki ve fiili bağlantı bulunmamasına rağmen soruşturmanın toplu yürütülmesi ve iddianamenin toplu değil, kişiye göre hazırlanması gerektiği gerekçeleriyle iddianameyi 27 Temmuz’da savcılığa iade etti. Bunun üzerine savcılık, 6 Eylül’de Sedat Yılmaz ile birlikte tutuklu Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve MA editörü Dicle Müftüoğlu hakkında ayrı olarak “örgüte üye olmak” ve “örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla iddianame hazırladı.

İddianamenin sunulduğu mahkeme, bu kez suç iddialarının Amed’te geçmesi dolayısıyla ‘yetkisizlik’ kararı alıp, iddianamenin Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemelerine gönderilmesine karar verdi. Gönderilen dosya Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek duruşma günü belirlendi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.