Futbolcuları dolandıran Seçil Erzan davasında flaş gelişme

Futbolcuları dolandıran Seçil Erzan davasında flaş gelişme
Türkiye'nin gündemine oturan "Fon vurgunu" davasının üçüncü duruşması başladı. Davayla ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan'ın yargılanmasına İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

SEMİH KAYA DIŞARI ÇIKARILDI

Duruşmada tanık dinlemesine geçileceğini söyleyen mahkeme başkası tanık Semih Kaya'yı duruşma salonuna çağırdı. Kaya'nın salonda girdiği sırada Seçil Erzan söz isteyince mahkeme başkanı tanık Semih Kaya'nın dışarı çıkarılmasını söyleyerek Erzan'a söz verdi.

"HERKES DOĞRULARI SÖYLESİN"

Söz alan Seçil Erzan, söylediği her şeyin doğru olduğunu ancak kanıtlayamadığını her konuşanın kendisini yalanladığını söyleyerek, "Tüm fazla aldığını belirttiğim kişilerle ilgili MASAK raporları, hesaplara nakit yatan, nakit çeken olacak şekilde teknik raporlarla sizden yardım istiyorum. Nazlı Can'ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Doğru söylediğimin ortaya çıkması için araştırılmasını istiyorum. Çünkü ben söylediklerimi ispatlayamıyorum" dedi.

"BU PARALAR BENDE DEĞİL"

"Herkes doğrularını söylesin kim ne aldığını söylemezse maddi gerçeği ortaya çıkaramayız" diyen Erzan, "Bankanın bunu fark etme imkanı vardı. O an teftiş Bülent Çeviker Emre Çolak olmayacaktı. Gerçek mağdurlar var. Bunların tek tek ortaya çıkmasını istiyorum" dedi.

Daha sonra müşteki Nuray Şengüler'e söz verildi. Milliyet'te yer alan habere göre, ifade veren Nuray Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin dolar Erzan'ın fondan bahsetmesi sonrasında banka içerisinde verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

SEMİH KAYA TANIK OLARAK DİNLENDİ

Müşteki Nuray Şengüler'in ifadesinin ardından tanık Semih Kaya yeniden salona alındı. 2011 yılında Galatasaray'da oynamaya başladıktan sonra bankanın Florya şubesinde hesabının açıldığını söyleyen Semih Kaya, "Seçil Erzan bana saklı bir fon olduğunu söyledi. Avantajlarından bahsetti. Ciddi şekilde iyi getirisi olduğunu ve yatırım fonu olduğunu söyledi. 2022 Nisan ayında ilk olarak 300 bin doları bu fona yatırdım. Daha sonra Mayıs ayında mevduat hesabı açıp para yatırdım. Hesaptaki parayı görmüş olmalı ki beni yeniden aradı ve bu parayı da fona yatırmamı söyledi. Ben de mevduatımı bozup 1.2 milyon Euro parayı Seçil Erzan ve Ali Yörük'e teslim ettim" dedi.

"3.5 MİLYON DOLAR ALDIM"

Verdiği tüm paraların karşılığında dekont aldığını söyleyen Semih Kaya, "Çek Cumhuriyeti'nde oynadığım zamandan orada da hesabım vardı. O hesaptaki paramı da çekip Levent Büyükdere şubedeki kendi hesabıma geçirdim. Bu da 2.2. milyon Euro gibi bir miktardı" dedi.

Araya giren mahkeme başkanı, "Sürekli para veriyorsunuz. Hiç almadınız mı? Biraz da aldıklarından bahsedin" dedi. Bunun üzerine Semih Kaya, "Aldığım paralar oluyordu. Parça parça olmak üzere 3.5 milyon dolar para aldım. Aldığım paraları yeniden hesaba aktarıyordum. Paraları yatırırken Seçil Erzan şube müdürü olarak yanımdaydı. Sözleşmelerimiz var. Banka kaşeli imzalı belgeler var elimde" dedi.

"SELÇUK İNAN'I BEN DAHİL ETMEDİM"

Selçuk İnan'ı kendisinin fona dahil ettiğine dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını söyleyen Kaya, Seçil Erzan ile yaptığı bir yazışmayı okudu. Yazışmada Seçil Erzan'ın, "Selçuk İnan'ı hoca söyledi" dediği kısmı okuyan Semih Kaya, Seçil Erzan'ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Mehmet Aydoğdu ile arasında geçen bir maili de okudu. Semih Kaya mailin ekran görüntüsünü gösterince, mahkeme başkanı görüntünün mahkemeye verilmesini istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.