Diyarbakır'da pastırma yazı başladı; Kaç gün sürecek?

Diyarbakır'da pastırma yazı başladı; Kaç gün sürecek?
Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporunu göre, Diyarbakır ve ülke genelinde sıcaklıklar artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ekim'e ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yurdun güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara'da güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yağışlı sistemin bugün itibarıyla yurdu terk edeceği, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

PASTIRMA SICAKLARI NEDİR?

Pastırma yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan bir ifade.

Pastırma yazı, kutuplardan gelen alçak bir soğuk hava kütlesinin hareketsizleşerek sıcak bir yüksek basınç merkezi oluşturması sonucu ortaya çıkıyor.

Bölgelere göre beklenen hava durumu şöyle:

DİYARBAKIR 9°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

ANKARA 6°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 13°C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 15°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.