Diyarbakır’da KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanı görevine iade edildi

Diyarbakır’da KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanı görevine iade edildi
Diyarbakır’daki Halis Toprak Vakfı İlçe Hastanesi'nde Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Elif Tekin Bekiroğlu, 8 yıl süren hukuk mücadelesini kazanarak işine iade edildi.

Ahmet BARAN/YENİGÜN HABER – Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Halis Toprak Vakfı Hastanesi’nde çalışan Elif Tekin Bekiroğlu hakkında 2016 yılında PKK ile irtibatı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle Kanunun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden alındı. Olayı yargıya taşıyan Bekiroğlu’nun davası Ankara 27. İdare Mahkemesi’nce sonuçlandı. Mahkeme, Bekiroğlu’nun göreve iadesini karar kılarken, hakkındaki PKK ile irtibatlı ve iltisaklı iddialara da açıklık getirdi.

“HERHANGİ BİR BİLGİ VEYA BELGE ORTAYA KONULMADI”
Bekiroğlu’nun davasında yapılan incelemeye değinen mahkeme, kararında şu ifadelere yer verdi:
“Davacı hakkında kurum tarafından komisyona intikal ettirilen personel bilgi dosyasında davacı hakkında PKK/KCK terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu yönünde kurum kanaatinin bulunduğu yönde görüş belirtildiğinin tespiti edildiği anlaşılmıştır. Davacı hakkındaki kurum kanaati teşkil eden tespitler incelendiğinde, şahsına yönelik olarak örgütle irtibatına ve iltisakına işaret eden somut herhangi bir bilgi veya belgenin ortaya konulmadığı, Mahkememizce yapılan ara karara cevaben de davalı idarece dosyaya sunulan bilgi ve belgeler haricinde yeni bilgi ve belgelerin gönderilmediği görülmüştür.”

Bekiroğlu’nun görevine iadesinin kararının verildiği yazıda, “Öte yandan, resen araştırma ve davanın aydınlatılması yetkisi ve sorumluluğu kapsamında, dava konusu işlemin hukuki gerekçelerin araştırılması ve komisyon kararında yer alan tespitlerin dayanağının teşkil eden tüm bilgi ve belgelerin istenilmesi ve ayrıca davacının PKK/KCK ile irtibatının olup olmadığının belirlenmesi amacıyla mahkememize tesis edilen 21/09/2023 tarihli ara karara cevaben, davacı, davalı, idare, ilgili savcılık, emniyet ve jandarma ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesinden, davalı hakkında yukarıda belirtilen tespite esas somut herhangi bir belge bulunmadığı, PKK/KCK terör örgütü kapsamında açılan/yürütülen bir ceza soruşturması veya kovuşturmasının bulunmadığı, örgütle irtibatına dayanak gösterilen mevcut tespitin dışında herhangi bir bilgi, belge ya da tanık ifadesinin bulunmadığı, örgütü yardım ve destek herhangi bir eylemin olmadığı anlaşılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusunun iptaline, davacının dava konusu işlem nedeniyle yoksun kaldığı özlük hakların iadesine ve parasal hakların hakediş tarihiden itibaren dönemsel olarak işletilecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verilmiştir” denildi.

Kaynak:Ahmet BARAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.