Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan akaryakıtta indirim müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan akaryakıtta indirim müjdesi
Erdoğan, 1 ay süreyle doğal gazın ücretsiz olduğunu belirterek, "Gabar petrolünü de çıkardığımız andan itibaren ondan da halkımız istifade edecek” dedi.

İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde ulaşım sektöründen temsilcilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 1 ay süreyle doğal gazın ücretsiz olduğunu belirterek, "Gabar petrolünü de çıkardığımız andan itibaren ondan da halkımız istifade edecek” dedi.

İKİNCİ TURDA REKOR OY ALACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’na 2 milyon 520 bin fark attıklarını belirterek, “Yüzde 49,50 oy almamıza rağmen sistemin yüzde 50+1 oy şartı sebebiyle iş ikinci tura kaldı. Milletimizin bu iradesinin de başımızın üstünde yer var. Allah'ın izniyle ikinci turda rekor bir oy ve oranla milletimizin bize cumhurbaşkanlığı görevini tekrar 5 yıllığına tevdi edeceğine inanıyoruz."

‘AKARYAKITTA VERGİYİ DÜŞÜRECEĞİZ’

Karadeniz'de doğal gaz çıkarılmasının ardından, 1 ay süreyle doğal gazın ücretsiz olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Gabar petrolünü de çıkardığımız andan itibaren ondan da halkımız istifade edecek. İşte bu Kılıçdaroğlu'nun el ele, kol kola olduğu o teröristler sebebiyle Gabar petrolü yıllardır çıkarılamamıştır. Belirli bir seviyeye getirdiğimizde akaryakıtta da aynısını yapacağız. Vergileri düşürerek insanımızı rahatlatacağız" ifadelerini kullandı.

En büyük destek aldıkları kesimlerin başında şoför esnafının geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rızkını direksiyonu başında kazanan şoförlerimiz de diğer tüm esnaflarımızın da yanlarında olduk. Sizlerin salgın ve deprem döneminde gösterdiği fevkalade gayretin, fedakarlığın şahidiyiz. Ülkemizin araç stokunun önemli kısmını yenilerken en çok da ticari araçlara erişimi kolaylaştırmaya ehemmiyet verdik. Bugün de Halkbank vasıtasıyla 1,5 milyon liraya kadar Hazine destekli taşıt kredisiyle yanınızda yer alıyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl esnaflarımız için 150 milyar lira tutarında destek paketleri hazırladık" şeklinde konuştu.

EMEKLİLİKTEKİ PRİM GÜN SAYISINDAKİ ADALETSİZLİK

Esnafın emekliliği için gerekli olan prim gün sayısını düşürdüklerini belirten Erdoğan, "Esnafımızın talepleri doğrultusunda geçtiğimiz günlerde yaklaşık 7 yıl sonra bir kez daha ticari araçlara ÖTV'siz yenileme imkanı getirdik. Yine geçtiğimiz günlerde esnafımızın en önemli sıkıntılarından biri olan emeklilikteki prim gün sayısındaki adaletsizliği giderme sözü verdik. Prim gün sayısını 9 binden 7 bin 200'e indirdik" dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.