Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladılar
Kocaeli'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Seçimler yaklaştıkça birileri yine ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladılar. Abuk...

Kocaeli'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ""Seçimler yaklaştıkça birileri yine ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladılar. Abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de katıldığı iftar programında konuşma yaptı.

Muhalefetin vaatlerini eleştiren Erdoğan, "Seçimler yaklaştıkça birileri yine ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladılar. Terör örgütünün uzantılarıyla iş birliğinden sapkın yapılarla sütre gerisinde yürütülen pazarlıklara kadar her türlü yolu deniyorlar. Abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

İsim vermeden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı hedef alan Erdoğan, "Devletin malını, mülkünü götüren, devletin malı mülkü üzerinden her şeyi iç eden, bu adam tekrar milletvekili adayı olarak çıkarılıyor. Ama bunun bedelini inşallah ağır ödeyecekler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şu şekilde:

'BAYRAMA KADAR HATAY HARİÇ TÜM İLLERDE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARINI BİTİRİYORUZ'

"Bu sene Ramazan'ı özellikle depremzedelerimizle beraber idrak etmeye özen gösteriyoruz. Depremde destan yazan arama kurtarma ekiplerimizi ve belediyelerimizin temsilcilerimizi külliyemizde ağırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında kalan kardeşlerimizle iftarı açtık. Deprem konutlarımızın temenni süratle atıyoruz. Yarın da inşallah Şanlıurfa'da olacağız. Dün itibariyle inşası başlayan konut ve köy evi sayısı 100 bini buldu. Hatay hariç tüm illerde enkaz kaldırma çalışmalarını bayrama kadar bitiriyoruz.

Bölge dışında kalan diğer illerimiz deprem mağduru vilayetlerimize düzenli yardım gönderiyor. Kocaeli Valiliğimiz bugüne kadar 1500 tır yardım malzemesini bölgeye sevk etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni de Hatay'la kardeş yaptık. Çok geniş bir alanda belediyelerimiz hizmetlerini başarıyla devam ettiriyor. Reklam ve şov yapmak yerine iş ve hizmet peşinde koşan herkesten, tüm kurumlarımızdan belediyelerimizden Allah razı olsun diyorum."

'ABUK SUBUK VAATLERLE GÜNÜ KURTAMAYA ÇALIŞYORLAR'

"Malumunuz ülkemiz 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin atmosferine girmiş durumdadır. Sandığın önümüze gelmesine bir aydan daha az bir zaman kala, seçimler yaklaştıkça birileri yine ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladılar. Terör örgütünün uzantılarıyla iş birliğinden sapkın yapılarla sütre gerisinde yürütülen pazarlıklara kadar her türlü yolu deniyorlar. Abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Onca yıldır yönettiklerini belediyelerde yapmadıkları, önce söz verip sonra üzerine beton döktükleri ne kadar iş varsa ısıtıp, ısıtıp gündeme getiriyorlar."

'SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEK ÇAPLARI YOK'

"Depremin ilk günlerde ortalığı ayağa kaldıranlardan şimdiye kadar insanımızın derdine derman olacak hiçbir teklif gelmedi. Bunların millete umut olacak hiçbir projeleri yok. Göğüslerini gererek örnek gösterecek hiçbir eserleri yok. Türkiye'nin sorunlarını çözecek kapasiteleri ve çapları yok. Bakın biz bugün Kocaeli'nde dev bir şehir hastanesinin açılışını yaptık. İnşallah birkaç hafta sonra İzmir'de de dev bir şehir hastanesinin açılışını yapacağız."

'SEÇİM YENİLGİLERİ DIŞINDA HİKAYELERİ YOK'

"Seçim yenilgileri dışında siyasi hayatlarında anlatabilecekleri bir hikayeleri yok. Bu yoklar ve yokluklar ittifakında bolca anlaşmazlık, çekişme, Bizans oyunu, yapılanı yıkma sözü var, Türkiye'yi eski günlerine geri döndürme taahhüdü var. Bir sene boyunca onlarca toplantı, yüzlerce temas yaptılar ama adaylarını bile kavgasız belirleyemediler. Aynı masanın etrafına oturmuş 7 kişi daha birbirlerini idare edemiyorlar. Birilerine makam mevki dağıtmak dışında ortada anlaştıkları hiçbir konu yok fakat ağızlarını her açıklarında uzlaşmadan bahsediyorlar. "

'SELO DENEN ADAM KÜRT MÜ ZANNEDİYORSUNUZ?'

"Her partinin genel başkanına birer cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dağıtıyorlar. Bunların devlet yönetmekten haberi yok. Böyle devlet yönetmek olur mu? Ondan sonra utanmadan sıkılmadan israftan bahsediyorlar. İsrafın ta kendisi bu. Bunların tek derdi var, Kandil'den aldıkları talimatı yerine getirmek, terör örgütleriyle el ele, omuz omuza kardeşçe yürümek. Bunlar değil mi Diyarbakır annelerinin yavrularını dağa kaçıranlar?  Bunlar değil mi Diyarbakır'da 51 vatandaşımızı katledenler. O Selo denen adam, Kürt mü zannediyorsunuz? Hayır. O Zaza. Ama onunla övünüyor."

'MİLLETİMİZ KOALİSYON DÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİR'

"İmralı'daki çocuk katilini çıkaracağız diyorlar. Benim vatansever milletim bu terörist örgütün parlamentodaki temsilcilerine yürü der mi? Bunların önünü açar mı? Öyleyse çok çalışacağız, durmayacağız ve Allah'ın izniyle 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömeceğiz. Bunlar benim milletimin tüm bu yaşananları görmediğini zannediyor. Oysa bu millet koalisyon dönemini çok iyi bilir, siyasi istikrarsızlığın nasıl ağır faturalar ödettiğini çok iyi bilir."

'DEVLETİN MALI GÖTÜREN ADAMI KOCAELİ'NDE YİNE ADAY YAPTILAR'

"Vatandaşın aklını, basiretini, ferasetini hafife alanlar şimdiye kadar hep kaybetmişlerdir. İnşallah yine kaybedeceklerdir. Düşünün şu Kocaeli'nde devletin malını, mülkünü götüren, devletin malı mülkü üzerinden her şeyi iç eden, bu adam tekrar milletvekili adayı olarak çıkarılıyor. Ama bunun bedelini inşallah ağır ödeyecekler. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun milletimizin hiçbir ferdi ne kendi ne evlatlarının istikbalini böyle bir yapıya emanet etmeyecektir. Bunlar Osmangazi'yi bırak bir tahta köprü yapamazlar. Biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni bunlara rağmen yaptık."

'GENÇLER ÖYLE BİR TOKAT ATACAK Kİ, BUNLAR SİYASİ MEVTA OLACAK'

"Sandıkta bu masaya en büyük tokadı gençlerimiz indirecek. Bu gençler var ya, bu tokadı öyle indirecek ki seçimden sonra masanın etrafında kimse kalmayacak. Bunlar siyasi mevta olacak. Ama çalışmamız lazım. İşimize bakıyoruz, asıl gündemimize odaklanıyoruz." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.