Cumhurbaşkanı açıkladı; EYT'de yaş sınırı uygulanmayacak

Cumhurbaşkanı açıkladı; EYT'de yaş sınırı uygulanmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanları sevindirecek haberi verdi.  2 milyon 250 bin kişi daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanları sevindirecek haberi verdi.  2 milyon 250 bin kişi daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepede emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemeyle ilgili toplantı yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in katılımıyla yapılan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemizin tüm tartışma alanlarını, milletimizin her kesimin beklentilerini çözmüş olarak 2023'e girme kararlılığımızın son örneği olan emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenleme müjdesiyle sizlerin huzurundayım" diyen Erdoğan, "Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT olarak bilinen bu düzenleme uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır" ifadelerini kullandı.

Sosyal güvenlik sisteminde iktidarları döneminde değişiklikler yaptıklarını belirten Erdoğan, "Bilindiği gibi ülkemizdeki sosyal güvenlik sisteminin, sürdürülebilir, makul ve bir adil seviyeye getirilmesi hususunda çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz. Geçmiş yıllardaki gerçeklerden kopuk uygulamalar sebebiyle kamu bütçesine büyük yük bindiren sosyal güvenlik sistemimizi yönetilebilir bir hale getirmek için çok çalıştık, çok uğraştık" diye konuştu.

Yaş düzenlemesinin 1999 yılında yapıldığını belirten Erdoğan, "Bizden önceki dönemde 1999 Eylül'ünde yürürlüğe giren düzenlemeyle atılan adımları, dünyanın ve ülkemizin hakikatlerine uygun bir şekilde 2008 yılında daha ileriye taşıdık. Elbette her reform, düzenleme beraberinde yeni tartışmaları da getirmiştir. Bunlardan biri de 1999 düzenlemesine göre emeklilikte yıl ve prim günü şartını doldurduğu halde yaş şartı sebebiyle beklemek zorunda kalan çalışanlarımızın epeydir dile getirdikleri talepleridir" dedi.

TÜM HAK SAHİPLERİNİ KAPSIYOR 

Düzenlemenin SSK, Bağkur, Emekli Sandığı olmadan tüm hak sahiplerini kapsadığını aktaran Erdoğan, "Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme ilk çıktığında 5,6 milyon emekli varken bugün 13,9 milyon emekliye hizmet veren Türkiye'ye ulaştık. Her yıl istihdamına 1 milyon kişiyi ekleyen bir ülke olarak sosyal güvenlik sistemimizin aktif, pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yıllar içinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla reel olarak bu kesimi kendi geliri ile geçinebilmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.