Batman otobüsüne saldırı: Suç duyurusunda bulunulacak

Batman otobüsüne saldırı: Suç duyurusunda bulunulacak
Antalya’nın Alanya ilçesinde 22 Nisan akşamı Özlem Batman Turizm'e ait yolcu otobüsüne ait olduğu belirtilen yolcu otobüsü durduran şahıslar şoförü,...

Antalya’nın Alanya ilçesinde 22 Nisan akşamı Özlem Batman Turizm'e ait yolcu otobüsüne ait olduğu belirtilen yolcu otobüsü durduran şahıslar şoförü, muavini ve bir yolcuyu yaraladı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, böyle bir olay aydı olmadığını belirtirken, firma suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Özlem Batman Turizm'e ait yolcu otobüsüne Alanya'dan çıktıktan hemen sonra mola yerinde yapılan alışverişte para ödenmediği gerekçesiyle saldırıya uğradı. Saldırının ne gerekçeyle ve nasıl yaşandığını şoför Yaşar Basılgan, muavinler Yusuf Basılgan, Şehmus Aktaşlı ve görgü tanıkları anlattı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, saldırı sonrası beş saat gecikmeli olarak Batman'a varan otobüste yolcular yaşananlardan tedirgin olduklarını ifade ederken firma yetkilileri hukuki süreç başlatacaklarını, bu saldırının ilk olmadığını ama son olması gerektiğini dile getirdi.

Otobüs şoförü Yaşar Sayılgan (ortada solda) ve firma sahibi Mehmet Taşan (ortada sağda) olayın takipçisi olacaklarını söylediler.

İddiaya göre otobüsün Antalya Serik'te son yolcusunu almasının ardından Okurcular mevkiinde bulunan bir tesiste yolcuların da talebi ile namaz molası verdi. Mola yerinde muavin Yusuf Basılgan alışveriş yaptı ve 100 Türk Lirası ödedi. Molanın bitmesi ile otobüs yola devam etti. Görgü tanıkları ve firma çalışanlarının beyanlarına göre yaklaşık 10-15 kilometre giden otobüsün önü siyah bir otomobil tarafından durdurulmak istendi.

ELLERİNDE KESİCİ DELİCİ ALET VE SİLAH VARDI

Otobüsün önünü kesen ve plakası bilinmeyen araçtan bir kaç kişinin indiğini anlatan muavin Şehmus Aktaşlı yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bizi durduran kişiler muavini sordu. Muavinin ben olduğumu söyledim. Fakat 'hayır sen değildin' deyince Yusuf geldi. Yusuf'u görür görmez mola yerinde alışveriş yaptığını ve ödeme yapmadığını söylediler. Otobüsün şoförü ve aynı zamanda Yusuf'un babası olan Yaşar Basılgan, Yusuf ödeme yaptığını söylemesine rağmen, 'Belki kalabalıktan görülmemiştir' diyerek miktarın ne kadar olduğunu sordu. Yüz lira olduğu söylenince de parayı verdi. Ancak o parayı uzatınca ellerinden çekildi ve araçtan indirilmek istendi. Böyle olunca biz de kendimizi savunmaya çalıştık. Muavinimiz Yusuf, babasını korumak istedi. Sonrasında arbede çıktı. Önde bunlar olurken otobüsün arkasında motosikletli kişiler vardı. Onlar da saldırıya katıldı. Ellerinde her şey vardı. Kesici, delici hatta birinin elinde ateşli silah dahi vardı. Bu organize saldırı değil de nedir? Hepsini Allah'a havale ediyoruz."

'YOLCULAR ARASINDAKİ POLİS MÜDAHALE ETMEDİ'

Yolcuların daha fazla mağdur olmaması için olay yerinde şikayetçi olmadıklarını söyleyen Aktaşlı, otobüste yolcular arasında resmi kıyafetli bir polis memurunun da olduğunu ama olaya müdahale etmediğini de sözlerine ekledi.

Yolcular tarafından çekilen görüntülerde saldırganların elinde silah olduğu görülürken saldırganın silahın dipçik tarafını tuttuğu da görülüyor. Yaşanan saldırıda yaralanan ve kafasına altı dikiş atılan Yusuf Basılgan da şunları söyledi: “Markette alışveriş yaptığımda parayı ödemiştim. Ama buna rağmen babam arabanın önü kesildiği için belki unutmuştur diyerek tartışma sırasında parayı onlara verdi. Parayı verir vermez babamı çekerek araçtan indirmeye ve vurmaya çalıştılar. Kim olsa babasına bu şekilde davranılsa korumak için müdahale eder. Ben de öyle yaptım. Kendimizi savunduk. Ama onlar para için gelmemişti. Ellerinde muşta ve başka delici kesici aletler vardı. Birinin elinde silah vardı. Silahın dipçiği ile kafama vurdular. Babam da yaralandı."

'OTOBÜSTE BATMAN YAZDIĞI İÇİN SALDIRDILAR'

Yolculara zarar gelmemesi için de uğraştıkları halde bir yolcunun yaralandığını söyleyen Basılgan şöyle devam etti: "Yüz lira için iki otomobil o kadar motosiklet on kilometre gelir mi? Yakacakları yakıt bundan çok daha fazlasıdır. Sırf aracın üzerinde Batman yazısı var diye bu saldırı gerçekleşti. Silahla kafama vurdular. Antalya'da hastaneye gittiğimde de oradaki polisler bizimle ilgilenmedi. Olay yerinde şikayetçi olmadım çünkü şikayetçi olsam bu sefer de 45 yolcu iyice mağdur olacaktı. Zaten saldırıdan sonra hepsi olay yerinden kaçtı.”

Batman'a varan otobüsten inen yolcular da saldırı nedeniyle çok tedirgin olduklarını ve isimlerinin anılmasını istemediklerini belirtti. Yolcular arasında yer alan ve olayda yaralanan Y.D. çekilen görüntülerde her şeyin ortada olduğunu söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Saldırıda yaralanan şoför Yaşar Basılgan ise şunları söyledi: "Para diye yolumuzu kestiler. Belki unutulmuştur diyerek parayı da verdik. Ama verir vermez saldırıya uğradık. Mola yerinden on kilometre uzaklaşmıştık. Onca yolu yüz lira için gelmedikleri ortada, yaşanan provokasyondur. Şikayetçi olmadık. Kimi kime şikayet edeceğiz? Olay yerinde otobüste resmi polis memuru dahi yolcuydu. O da müdahale etmedi. Alanya otogarında da kimse yardımcı olmadı. Biz de yolcuların daha fazla mağdur olmaması için şikayetçi olmadık. Ama sağ olsunlar Batman Barosu bizimle irtibata geçti. Olayın takipçisi olacaklarını söylediler. Firmamızın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşan ise hukuk departmanının olayla ilgilendiğini ve suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi."

Saldırı sonrasında yolcuların daha fazla mağdur olmaması için yola devan ettiklerini söyleyen Özlem Batman firması sahibi Mehmet Taşan ise şöyle konuştu: "Bu arkadaşlar üç yüz, beş yüz lira için çalışan emekçi insanlar. Uzun yollarda can taşıyorlar. Ama maalesef Antalya ve Alanya yolunda sık sık bu tip saldırılar oluyor. Daha iki ay önce başka bir aracımızın camları taşlandı. Bazı kentlerde sık sık bu saldırılar oluyor. İlk değil ama son olmasını diliyoruz. Sadece bize değil tüm doğu araçlarına aynısı yapılıyor. Bundan sonra da daha dikkatli hareket edeceğiz."

ANTALYA EMNİYETİ: BÖYLE BİR KAYIT YOK

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Alanya Emniyeti sorumluluk bölgesinde sözü edilen olaya ilişkin bir kaydın olmadığı belirtildi. Okurcalar Mahallesi Muhtarı Hasan Emiroğlu da dün gece bölgeden geçen karayolunda seyir halindeki otobüse saldırı vakası yaşandığına dair bir haber almadıklarını söyledi. Son yıllarda Alanya’daki otobüs şoförleri ile merkezi şehir dışında olan seyahat şirketlerinin şoförleri arasında yaşanan olaylar birkaç defa haberlere konu oldu. Antalya’dan yolcu alan otobüslere, Alanya’da yolcu indirdikleri noktalarda faklı zamanlarda yapılan taşlı, sopalı, silahlı saldırılardan bazıları adli mercilere de yansıdı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.