"55 bin kişiye madalya vereceğiz"

"55 bin kişiye madalya vereceğiz"
11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, felakette arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan...

11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, felakette arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ve üstün başarı gösteren 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edileceğini söyledi. Erdoğan, "Yerli yabancı toplam inşallah 55 bin kişiye madalya ve nişanları takdim edeceğiz. Bugün takdim ettiğimiz madalya ve nişanlar manevi birer hatıradır. Ülkemiz ve milletimiz adına edilmiş samimi bir teşekkürün ifadesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ve üstün başarı gösteren 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edileceğini söyledi. Erdoğan, deprem bölgesinde görev alan yabancı ülke personellerine teşekkür ederek "İnsan üstü gayretlerinizi unutmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yurt dışından gelen misafirlerimiz olmak üzere her birinize teşekkür ediyorum. Kısa süre önce madalyalar ve nişanlara, üstün fedakarlık madalyasını da ekledik. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmez. Deprem bölgesindeki çabalarınız dolayısıyla sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Şu an bu salonda bulunan misafirlerimiz madalya ve nişana layık görülen ilk grubu temsil ediyor. 35 bini aşkın personel bölgede bilfiil yer aldı. Toplam 275 bin kişi bölgede yer aldı. Kimi elinde avucunda ne varsa göndererek kimi bölgeye gelerek desteğini sundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.