2024'te Bayram ve Resmi Tatil Hangi Günlere Denk Geliyor?

2024'te Bayram ve Resmi Tatil Hangi Günlere Denk Geliyor?
Özel İzinle Birleştirilmesi Halinde 2024, Dinin Bayramlarda Çalışanlara Uzun Tatil İmkanı Sunuyor

Özellikle kamu kurumlarında çalışanlar için resmi tatil günleri önemli. Yıl içinde 110 gün hafta sonu izni kullanan kamu çalışanları, dini bayramlarda 7, milli bayramlarda ise yaklaşık 5 gün dinlenme imkanına sahip olabiliyor.

Çalışanlar için öneme sahip dini ve milli bayramları sizler için derledik…

2024 resmi tatil takvimine göre, Ramazan Bayramı'nda idari izinle birleştirilecek günlerle birlikte çalışanlar için 9 günlük uzun bir bayram tatili mümkün olabilir.

resmi-tatil-gunleri-takvim-2024.jpg

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ UZATABİLİR
Çalışanların büyük bir bölümünün yakından takip ettiği resmi tatil takvimine göre, bu özel izinle birleştirilmiş bayram tatili, hem dinlenmek isteyenleri hem de seyahat planları yapmak isteyenlere tatil imkanı sunacak. Ayrıca, 2024'ün ilk yarısında önemli günler, çeşitli tatil fırsatları sunacak.

Gelecek yılın resmi tatil takvimine göre, Ramazan Bayramı öncesinde alınacak idari izinle birleştirilecek günlerle birlikte, çalışanlar için 9 günlük bir bayram tatili mümkün olabilir. 2024'ün Nisan ayında kutlanacak Ramazan Bayramı'nda, arife gününden bir gün önce olan 8 Nisan Pazartesi'nin idari izin günü sayılması durumunda, birçok kişi 6 Nisan Cumartesi gününden başlayıp 14 Nisan Pazar gününe kadar sürecek uzun bir bayram tatiline çıkabilecek.

KUBRAN BAYRAMI HAZİRAN ORTASINDA
"Emek ve Dayanışma Günü" olarak 2009'da resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs, 2024'te çarşamba günü, diğer resmi tatil 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise pazar günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise Salı günü kutlanacak.

Kurban Bayramı'nın başlangıcı 2024'te haziran ayının ortasına denk gelecek. Kurban Bayramı arifesi dolayısıyla 15 Haziran Cumartesi günü yarım gün mesai yapılacak. Bayram kapsayan 16, 17, 18 ve 19 Haziran resmi tatil olacak.

Resmi tatil günlerinden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 2024'te haftanın ilk iş günü pazartesiye rastlarken, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise haftanın son iş günü cuma kutlanacak.

Gelecek yıl, yarım gün resmi tatil olan 28 Ekim, pazartesi gününe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise salı gününe denk gelecek.

Kaynak:Sabri Güzelgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.