1 milyon Filistinli Türk vatandaşı mı olacak? Bakanlıktan açıklama

1 milyon Filistinli Türk vatandaşı mı olacak? Bakanlıktan açıklama
Başkanlığın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son zamanlarda dolaşıma giren ve 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olarak Türkiye'de yaşayacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olarak Türkiye'de yaşayacağı yönündeki iddianın uydurma olduğunu açıkladı.

"1 MİLYON FİLİSTİNLİ TÜRKİYE'DE YAŞAYACAK"

İDDİASIİsrail'in 7 Ekim'den bu yana bombaladığı Gazze'de binlerce insan hayatını kaybederken, binlerce insan da evlerini terk etti. Yaşanan insanlık dramının ardından Filistinlilerin de akıbeti merak konusu oldu. Konuyla ilgili sosyal medyada ise bazı iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olarak Türkiye'de yaşayacağı ve 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştığı iddia edildi.

"İDDİALAR TAMAMEN UYDURMADIR"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Netanyahu'dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye'de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.