‘Diyarbakır’da Girişimcilik Akademisi açılacak’

‘Diyarbakır’da Girişimcilik Akademisi açılacak’
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Dicle Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü işbirliğiyle, düzenlenen To Imagine’20 Girişimcilik Kariyer...

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Dicle Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü işbirliğiyle, düzenlenen To Imagine’20 Girişimcilik Kariyer Ve Gençlik Zirvesinde konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır’da Girişimcilik Akademisinin açılacağını söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Dicle Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü tarafından “To Imagıne 20” sloganıyla Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi düzenlendi.  Dicle Üniversitesi Kongre salonunda yapılan konferansta Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu Başkanı (DOGÜNSİFED) Başkanı A.Aziz Özkılıç, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Dicle Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü Danışmanı Dr. Hayrullah Akyıldız ve Dicle üniversitesi Girişimcilik Ve İnovasyon Kulübü organizasyon komitesi başkanı Devran Yanık birer konuşma yaparak gençlere girişimcilik konusunda tavsiyelerde bulundu. Farklı sektörlerden alanında en başarılı isimlerin katıldığı ve başarı hikayelerini ön plana çıkararak gençle ilham vermek amacı güden zirvede ilk söz alan Dicle üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü organizasyon komitesi başkanı Devran Yanık oldu. Ardından söz alan Dicle üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü danışmanı ve rektör danışmanı Dr. Hayrullah Akyıldız,  kendi üniversite hayatından örnekler vererek kulüplerin öğrencileri için önemine vurgu yaptı.

“Her şey hayal etmek ile başlıyor”

Aile şirketi olduklarını anlatan DOGÜNSİFED Başkanı A.Aziz Özkılıç ise “Biz bir aile şirketiyiz. İlk olarak 1988 yılında Diyarbakır’da fabrika kurduk. Organize Sanayi Bölgesi kurulmadan biz Diyarbakır’da sanayiciliğe adım attık. Kendimde 1999’da ilk şirketi ben kurdum, ailenin dışında. Şirket büyüdü büyüdü bugün 1 milyara yakın cirosu, 1500 çalışanı ve 6 sektörde faaliyet gösteren bir grubun yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum” dedi.  Özkılıç, “İnşallah Diyarbakır’da böyle firmaların sayısı artar ve daha iyi olur. Böylece genç kardeşlerimize daha çok istihdam sağlanır, iş kapısı açılır. 60’a yakın mühendis ile çalışıyoruz. Şu anda hayalimin ötesinde bir durumdayız çok şükür. Her şey hayal etmek ile başlıyor. Siz hayal edin ve mücadele edin, yapılmayacak şey yoktur. Ben buna inanıyorum. Birçok sosyal sorumluluk projesine de katıldım ve katılmaya da devam edeceğim.  Biz kurumsallaşma adına baya yol kat ettik. Kendinize inanın kendinize güvenin, hayal edin, mücadele edin yapamayacağınız şey yoktur. Asla doğruluktan vazgeçmeyin. Babamın bir sözü var kendime rehber edindiğim. Babam diyor ki; ‘zenginlik istiyorsan asla ve asla doğruluktan şaşma’  Anne ve babanızın kıymetini bilin onların söyledikleri öğütlerden istifade edin. Sadece okuyarak değil sahada pratikte görerek yaşayarak da deneyimlemek gerekiyor. İnşallah buradan mezun olacak arkadaşlarla da biz ileriki dönemde beraber çalışabiliriz. Buna da seviniriz. Diyarbakır için üretelim, ülkemiz için üretelim.”

‘Bizlerin sizin gibi genç akıllara ihtiyacı var’

DTSO Başkanı Kaya da,  gençlerin sadece üniversite eğitimiyle yetinmemelerini, piyasaya çıkarak ilin ekonomik nabzını tutan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurumlar ziyaret ederek buraların kapasite ve deneyimlerinden yararlanmalarını söyledi.  Kaya, “Sadece üniversitelerde etkinlik yaparak değil, sahadaki insanlarla görüşmeniz sizlerin üniversite sonrası hayata atılmanızda büyük bir kolaylık sağlayacak. Bizlerin sizin gibi genç akıllara ihtiyacı var” dedi.  Kaya, “Odamız TOBB’a bağlı ve TOBB Türkiye’de girişimciliğe en fazla destek veren kurumların başından geliyor. Kendi bünyemizde kurduğumuz Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kuruluyla birlikte çalışabilirsiniz. Oda olarak Diyarbakır Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezine kurduk. Bu merkezde üniversite mezunlarına E-Ticaret, Dış Ticaret, yazılım ve mentörlük gibi eğitimler verilecek. Bu merkezde alacağınız eğitimlerle dünyaya açılabilirsiniz. Bu merkezde ayrıca 27 ülkeye vize veren Vize Ofisi de açılacak.  İstasyon Caddesinde Girişimcilik Akademisini açıyoruz. Sekiz ay içerisinde inşaatı bitecek ve sizlere hizmet verecek. Bu akademi de Türkiye’de ilk defa İstanbul’da TOBB ve Habitat Derneğinin iş birliğiyle kurulan Facebook İstasyonu da olacak. Amacımız sosyal medyada iş yapmak isteyen girişimciler için ürünlerinin pazarlanması noktasında nasıl kullanılacağıyla ilgili eğitimi vermektir. Dijitali yoğun olarak kullandığınız bu dönemde daha iyi nasıl kullanılacağının eğimi verilecek.  Burada alacağınız eğitimler tamamen ücretsizdir” diye konuştu.  “TO IMAGINE’20” Girişimcilik Kariyer ve Gençlik Zirvesi’ yarında önemli isimlerin katılımıyla devam edecek. Program sonunda ise sertifika verilecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.