Fotono21’den uluslararası başarı 

Fotono21’den uluslararası başarı 
Bu yıl İran'da yapılan,  3200 fotoğrafçının katıldığı   uluslararası "Mental Health 2018 International  Exhibition Of Photography” yarışmasına...

Bu yıl İran'da yapılan,  3200 fotoğrafçının katıldığı   uluslararası "Mental Health 2018 International  Exhibition Of Photography” yarışmasına katılan Diyarbakır Fotoğraf Derneği üyesi olan 11 fotoğrafçı  toplamda 24 adet  sergileme   aldı.

Tarık OTHAN

DİYARBAKIR YENİGÜN - İran'da düzenlenen “Mental Health 2018 International  Exhibition Of Photography" yarışmasının jürisinde Dünya Fotoğraf Federasyonu Başkanı Dr. Riccardo BUSI ile  Freddy Van Gılbergen, Silvano Monchı Kiarang Alaeı ve Naser Mohammadi  vardı. Ruh sağlığı bölümü ile Serbest kategori de yapılan yarışmaya Dünyanın farklı kentlerinden 3200 fotoğrafçı katıldı. Yarışmaya diyarbakırdan katılan Diyarbakır Fotoğraf Derneği (Fotono21) üyesi olan 11 fotoğrafçı  toplamda 24 adet  sergileme  aldı.

Diyarbakırlı fotoğraf sanatçıları ilk defa uluslararası bir fotoğraf yarışmasında  başarı elde etti. Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'nde beş yıldır ücretsiz ve kesintisiz olarak verilen  fotoğraf eğitimleri ve  Fotono21 fotoğraf derneğinin  yürüttüğü seminerler sunum ve söyleşi etkinlikleri fotoğraf gezileri ve sergiler başarının elde edilmesindeki önemli etkenlerden.

Uluslararsı ilk başarı

Fotono21 Fotoğraf Derneği Başkanı Mehmet Kılıçoğlu, ilk defa uluslararası bir yarışmadan gelen başarının çok önemli olduğunu bu konuda diğer fotoğrafçıları da motive edeceğini ve özendireceğini söylerken, dernek üyelerinden Veysi Arcagök ise; “Fotono21 derneğine üye olmamın üzerinden bir yıl geçti. Katıldığım ilk uluslarası yarışmadan sergileme ödülü aldım . Dernek olarak 11 kişi toplamda 24 ödül aldık.  Fotoğrafın teorisini, pratiğini,  kültürünü, ahlakını, estetiğini öğreten sayın hocam Mehmet Kılıçoğlu'na minnettarim. Diyarbakır adına daha birçok başarının altına imzamızı atmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.