Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor

Merkez Bankası faiz kararını açıklıyor
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dokuzuncu faiz kararını bugün açıklayacak. Piyasalarda gözler saat 14.00'te duyurulacak olan kararda. Son beş aydır politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutan Merkez Bankası'nın bu ay da benzer bir karar alacağı tahmin ediliyor.

Ekonomistlerin genel görüşü, Merkez Bankası'nın bu ay da politika faizini değiştirmeyeceği yönünde. Ekonomist Volkan Dükkancık, "Piyasanın önemli bir çoğunluğu faizin sabit kalacağı görüşünde" diyerek, Merkez Bankası'nın mevcut duruşunu sürdüreceğini öngörüyor.

Mart ayında yüzde 50'ye çıkarılan faiz oranı, o günden bu yana sabit tutulmuş durumda. Dükkancık, "Sıkı para politikası sayesinde ekonomi üzerindeki etkilerin görülmeye başlandığını" vurgulayarak, Merkez Bankası'nın sıkı duruşunu sürdürmesinin önemine dikkat çekiyor.

Sıkı Duruşun Meyveleri Toplanıyor

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının sonuç vermeye başladığına işaret ediyor. Volkan Dükkancık, "Sıkı duruşun meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Bu politikaların etkisini görmek için birkaç ay daha sabırlı olmamız gerekebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.