Hem çiftçilik yapıyor hem de üniversite okuyor!

Hem çiftçilik yapıyor hem de üniversite okuyor!
Mardin’in Derik İlçesinde hem çiftçilikle uğraşan hem de üniversite okuyan 22 yaşındaki Baver Doğan, bunların yanında sanata olan düşkünlüğünden...
Mardin’in Derik İlçesinde hem çiftçilikle uğraşan hem de üniversite okuyan 22 yaşındaki Baver Doğan, bunların yanında sanata olan düşkünlüğünden de vaz geçemiyor.  Arazisindeki narları toplarken şarkı söyleyip ve besteleyen Doğan, okul hayatını hiç aksatmıyor

Sevda Kaplan / YENİGÜN ÖZEL - Mardin’in Derik İlçesi’nde yaşayan 22 yaşındaki Baver Doğan, hem çiftçilik yapıyor hem de üniversite okuyor. Arazisinde 120 nar ağacı bulunan genç çiftçi, yıllın her son baharında ağaçlardan narları toplayarak suyundan nar ekşisi elde ediyor ve satıyor.  Sattığı nar suyuyla elde ettiği parayla hem harçlığını çıkarıp okuyor hem de aile ekonomisine katkı sağlayan Baver Doğan, bunun yanında sanatla da uğraşıyor.

‘Çitçiler bu milletin kurtarıcısıdır’

Derik ilçesi sakinlerinin ağırlıkta çiftçilikle uğraştığını kaydeden Doğan, “Çitçiler bu milletin kurtarıcısıdır. Annem ve Babam ‘da zeytin yetiştiriciliğiyle uğraşıyor. Derik ilçesi hem Zeytin ve hem de Nar ağaçlarıyla bölgede meşhurdur. Bundan yıllar önce boş duran bir arazimiz vardı. Ailem o araziyi bana hediye etti, bende 120 nar ağacını ekmek istedim. Kendi çabamla 4 yıl önce 120 nar ağacı satın aldım ve ektim, şimdi de bu ağaçlardan ürün elde ediyorum. Burada yetişen narların bir özelği de ince kabuklu olması, aynı zamanda tadının tatlı ve ekşi olmasıdır. Nar ekşisi organik olarak güzel elde ediliyor. Bende bu nar sularını elde edip satıyorum. Sürekli benden alışveriş yapan esnaflar var. Ben suyu doğal olarak elde ediyorum. Hiç bir katkı maddesi yok. Buda satışıma yansıyor. Elde ettiğim parayla da bir yıl geçiniyorum” dedi.

‘Doğayla iç içe sanat bir başka’

Çiftçiliğin ve sanatın birbirinden uzak olmadığını belirten genç çiftçi Doğan, bazen konserlere de katıldığını iki mesleği bir arada yürütmenin çok zevkli olduğunu söyledi.  Doğan, “Çiftçilik yaparken doğal ortamda  sanat yapmak çok daha zevkli oluyor. Nar ağaçlarının altında narları toplarken şarkılarımı söylüyorum. Bazen doğal ortamda gitarımla yeni besteler üretebiliyorum. İlham geldiğin de hemen yazıyorum” diye konuştu. Üniversite öğrencisi olan Doğan, Mardin üniversitesin elektirik mühendisliği bölümün de eğitimini de aksatmadığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.