Diyarbakır iş dünyasından depremzedeler için istihdam kampanyası

Diyarbakır iş dünyasından depremzedeler için istihdam kampanyası
Diyarbakır iş dünyası başlattığı ‘+ 1 Çalıştırıyoruz Kampanyası’yla kentteki işletmelerin mevcut işçilerine ek olarak öncelikle evleri yıkılmış...

Diyarbakır iş dünyası başlattığı ‘+ 1 Çalıştırıyoruz Kampanyası’yla kentteki işletmelerin mevcut işçilerine ek olarak öncelikle evleri yıkılmış veya ağır hasarlı olan ailelerden en az bir kişiyi daha istihdam etmeleri hedefleniyor.

Sevda KAPLAN /YENİGÜN HABER - Aralarında Diyarbakır Ticaret Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı gibi çok sayıda kuruluşun yer aldığı ‘+ 1 Çalıştırıyoruz Kampanyası’ başlatıldı. Kampanya kapsamında tekstil, eğitim, sağlık, güvenlik, temizlik, turizm, otelcilik, maden, inşaat ve market gibi işletmelerin, evi depremde yıkılmış veya ağır hasar alan depremzede en az 1 kişiyi istihdam edilmesi hedefleniyor.

Kampanyaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, depremden etkilenenlerin içinde bulundukları zorlu süreci hafifletmek, halka destek olmak amacıyla Diyarbakır iş camiası olarak yeni bir destek çalışması başlatıldığı bildirildi. Açıklamada,  “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ve Elbistan merkezli olarak peş peşe yaşanan 2 deprem 50 binden fazla insanın ölümüne, yüz binden fazla insanın da yaralanmasına neden olmuştur. Yaşanan depremde kentimizde 2’si boş olmak üzere 8 bina, ilçe ve köylerde 18 konut olmak üzere toplamda 26 bina/konut yıkılmıştır. Çöken yapılardan 902 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 414 kişi ise hayatını kaybetmiştir. Kent genelinde yapılan tespitlere göre 64 binanın acil olarak yıkılması gerektiği, 4.616 binanın ağır hasarlı oldukları rapor edilmiştir. Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen depremin halkımızı bir bütün olarak etkilediği, dolayısıyla çok kapsamlı bir toplumsal dayanışmayı da zorunlu hale getirmiştir. Depremden etkilenmiş olan hemşerilerimizin içinde bulundukları zorlu süreci hafifletmek, halkımıza destek olmak amacıyla Diyarbakır iş camiası olarak yeni bir destek çalışması başlatılmıştır. “+1 Çalıştırıyoruz” sloganımız ile başlatılan kampanya kapsamında kentimizdeki işletmelerin mevcut işçilerine ek olarak öncelikle evleri yıkılmış veya ağır hasarlı olan ailelerden en az bir kişiyi daha istihdam etmelerini hedeflenmekteyiz.  Kampanyadan yararlanma koşulları; evi depremde yıkılmış veya ağır hasar almış olmak (E-Devletten alınmış hasar raporu) İŞKUR’a kayıtlı olmak. Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası’na başvurmaları gerekir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.