Diko Başkanı Yüksel’den vatandaşlara: Paranızı altına yatırın

Diko Başkanı Yüksel’den vatandaşlara: Paranızı altına yatırın
Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı, Mehmet Yüksel, vatandaşlara altın ile ilgili tüyolar verdi. Detaylar Haberimizde...

Sevda KAPLAN/YENİGÜN HABER – Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı, Mehmet Yüksel, yıl sonuna doğru altın fiyatının yükseleceğini ön gördüklerini belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. Yüksel, parası olan vatandaşların altına yatırım yapması gerektiğini belirterek, “ 24 ayar altın fiyatı şimdiler de 2 bin 600 TL civarında, yıl sonuna doğru 4 bin TL’ye kadar yükselebilecek” dedi.

2024/06/13/kuyumcu.jpg

ALIM SATIM İÇİN DOĞRU ZAMAN

Diyarbakır’da 500 kuyumcu olduğunu, bunun 20 tanesninni bu yılın ilk sekiz ayında açıldığını belirten Yüksel, şunları söyledi:

“Altın alım ve satımı için doğru zamandayız. Çünkü yıl sonuna kadar 24 ayar gram altının fiyatının artacağını öngörüyoruz. Vatandaşlarımız, çocuklarının düğün ve nişanlarını hep yaz sezonuna bıraktıklarından dolayı altının alış ve satış fiyatlar ıda ona göre yön alıyor. Altın satış sezonu bu üç yaz ayıdır. Şu anda 24 ayar gram altın fiyatı 2 bin 600 liradan satılıyor. Ama buna rağmen nakit para piyasada yok. Bu nedenle kuyumcuların da durumu sıkıntılı. Ancak vatandaşlarımız eğer altına yatırım yapacaklarsa şimdi tam zamanı. Çünkü yıl sonuna doğru fiyatlarda yükselme bekliyoruz”

Kaynak:SEVDA KAPLAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.