Altını Olan Satmasın: Gram Altın 3.000 TL Olacak!

Altını Olan Satmasın: Gram Altın 3.000 TL Olacak!
Özellikle yıl sonuna yaklaşırken, altın fiyatları için yapılan 3 bin TL tahmini, yatırımcıların ilgisini çekti.

Altın Fiyatları için 2024 Beklentisi: Gram Altın 3 Bin TL Olabilir

Altın, her zaman vatandaşlar için güvenli bir yatırım aracı olarak kabul ediliyor. Bu bağlamda, altın fiyatlarına ilişkin yapılan tahminler ve açıklamalar, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle yıl sonuna yaklaşırken, altın fiyatları için yapılan 3 bin TL tahmini, yatırımcıların ilgisini çekti.

FED Kararları ve Tarım Dışı İstihdam Verilerinin Etkisi

ABD ekonomisindeki son veriler ve FED'in politikaları, altın fiyatlarında belirleyici bir rol oynamakta. Son olarak açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri, beklentilerin üzerinde gerçekleşerek FED'in faiz indirimi beklentilerini azalttı. Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, altın fiyatlarının 2024 yılı sonuna doğru 3 bin TL seviyelerine ulaşabileceğini ifade etti.

Gram Altın 3 Bin TL Tahmini ve Borsa İçin Kritik Zaman

Kuru, ons altın fiyatlarının 2 bin dolar seviyesinin üzerini gördüğünü belirtti ve altın fiyatları için önemli bir dönemin yaklaştığını vurguladı. FED üyelerinin vereceği mesajlar, altın fiyatlarında yeni rekorların gelip gelmeyeceğini belirleyecek. Ancak şahin bir FED durumu, altın fiyatlarını baskılayabilir. Kuru, 2024 yılı sonuna doğru gram altında 3 bin TL seviyelerinin görülmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Ayrıca, Kuru, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarının ardından borsanın baskılandığını ve yatırımcılar için mevduat faizinin önemli bir alternatif oluşturduğunu ifade etti. Yıl sonunda borsanın 7 bin 500 - 8 bin 500 puan aralığında olabileceğini tahmin etti. Bu durum, altın yatırımcıları için önemli bir döneme işaret ediyor. (Haber Merkezi)

Not: Yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.