Eczanede sadece kadınlar çalışıyor!

Eczanede sadece kadınlar çalışıyor!
Eczacı Şeyda Uysal, Sur’da açtığı eczanede sadece kadınlarla çalışarak, kadınlara istihdam yaratıyor. Kadınlarla güçlendiğini söyleyen Şeyda,...

Eczacı Şeyda Uysal, Sur’da açtığı eczanede sadece kadınlarla çalışarak, kadınlara istihdam yaratıyor. Kadınlarla güçlendiğini söyleyen Şeyda, “Ellerinde iş imkanı olan kadınların da başka kadınlara yardımcı olmalarını istiyorum” diyerek işveren kadınlara çağrı yaptı

DİYARBAKIR YENİGÜN -  İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdikten sonra Diyarbakır’a dönerek Sur ilçesinde eczane açan Şeyda Uysal, kadınlara istihdam sağlamak için eczanede kadınlarla çalışıyor. Jinnews’te yer alan habere göre Uysal, kadınlarla birlikte çalışmanın kendisine güç ve güven verdiğini belirtiyor. Şeyda Uysal, kadınlarla çalışmanın güçlendirici olduğunu vurgulayarak,“Eczaneyi açtığımda sadece kadınlarla çalışacağım diye bir fikrim yoktu. Ama erkeklerle çalıştıktan sonra hemcinslerimle çalışmanın daha güzel ve daha güçlendirici olduğunu gördüm. Şu an mutlu ve huzurlu bir şekilde çalışıyorum. Yanımda çalışan kadınlara faydalı olduğumu gördükçe, ‘iyi ki de böyle bir yola girmişim’ diyorum. Onlarda da bir şeyler katıyorum, onlar da bana birçok şey kattılar ve güçlendirdiler” diye konuştu.

‘Birilerinin yönetimine ihtiyaç yoktur kişi görevini bilir ve yapar’

Erkeklerin yönetme hırsının derinliğinde, kendilerinin yönetilmeye olan ihtiyaçlarının yattığını belirten Uysal, “ Mevcut eczanelere baktığımızda kadınlar pek görülmez çünkü erkek işi olarak bakılır. Neredeyse bütün eczanelerde bir erkek personel çalıştırılır. Çünkü toplumda şöyle bir algı var, bir yerin yönetilmesi için illa orada bir erkeğin çalışması gerekir. Bu çok sığ ve dar bir düşünce. Çalışma ortamlarında her kişi için bir görev dağılımı vardır ve kişi kendi görevini yapar. Yani illaki birinin yönetmesine gerek yoktur, kişi zaten görevini bilir ve yapar. Erkeklerin yönetme hırsının derinliğinde aslında kendileri de yönetilmeye ihtiyaç duyduklarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘Hemcinsleriyle aynı ortam da bulunmak daha güven verici’

Kadınlarla çalışmanın kendisine daha çok huzur ve güç verdiğini vurgulayan Şeyda Uysal, “ Kadınların ağırlıkta çalıştığı yerlerde iş performansının da huzurun da daha fazla olduğu inancındayım. Kadınlar eczaneye geldikleri zaman sadece biz kadınların çalıştıklarını gördüklerinde hep buraya geleceklerini söylüyorlar. Bu da hemcinsleriyle aynı ortamda bulunmanın verdiği güvenden kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca bazı erkeklerde buraya geldiklerinde ‘benimde kızlarım var, umarım onlarda sizin gibi kendi ayakların üzerinde durabileceklerdir’ şeklinde konuşuyorlar.”  Kadınların meslek hayatına erkeklerden bir adım geride başladıklarını vurgulayan Şeyda Uysal, “Gelecekte elime farklı fırsatlar farklı iş imkanları geçerse kadınlara daha çok pozitif ayrımcılık sağlayacağım. Toplumda erkekler ve kadınlar hiçbir zaman eşit olmadı. Biz kadınlar hep erkeklerden bir adım geride başlamak zorunda kaldık. Bunun içinde kadınlara destek olmaya çalışacağım” diye ifade etti.

‘Kadın kalkınırsa toplum kalkınmış olur’

Uysal son olarak işveren kadınlara da seslenerek, “Erkeğin yaptığı şeyler karşısında susmamalıyız çünkü her sustuğumuzda daha da baskıcı olmaya başlarlar eğer biz susarsak onlar kendilerine hak görüp daha da ezmeye çalışırlar. Dik durmak zorundayız. Kadın kalkınırsa toplum kalkınmış olur. Bir kadın parametreyi değiştirebilecek güçtedir. Çarkın içine girmeye çalışın, zorlayın var olmaya çalışın. Çünkü kişi kendisinin var olduğunu gördükçe daha da var olmak isteyecektir. Ellerinde iş imkanı olan kadınların da başka kadınlara yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.