Davran - II

Bazen duyarız falankes fosil kalmış, falankes ortama uyum sağlayamıyor diye işte burada politik birikim ve bilincinizi reorganize ederseniz siz bu lafları duymazsınız.

Gözlem yapıp sentez yapmayan biri, gözlem yapıp bunu süzgeçten geçirmeyen biri; zamana ve ihtiyaca denk düşünmesi ve denk gelme olasılığı yoktur.

Toplum bir şey der siz başka şey, talep edilen bir şey ve siz başka bir şey anlarsınız ki her zaman yeni bilinç ile çatışma olasılığınız yüksek olur

Siz bile fark edersiniz ki bulunulan ortamın uyumsuz parçası veya fevri etkeni olduğunuzu

Hani derler ya ben bir şey söylerim sazım bir şey söyler, böyle bir tablo da; kendi dediğini yapmayana atın, dedikodusunu yapın; insanın kendini kayalıklardan atması gibi bile bile intihar gibi bir şey olur yada içine kapanır hiç konuşmamaya sebebiyet verir.

Bu birikim ve gözlem itici olmamalı, yalın olmalı ve insanlar arasındaki sosyal diyaloğa saygı göstermeli, her kes kendi cephesinden kıymetli ve herkes, herkes yaşama hakkına sahiptir.

Dediğiniz anda sizin artık bir yaşam felsefeniz ve bu çerçevede oluşmuş bir politik birikiminiz var demektir.

Politik birikim insanın konuşmasını besleyen en öneli kaynaktır, çünkü her kelimesin o birikim torbasından çekip çıkaracaktır.

O torbada ne var ise o dışarı çıkacağı için bir anlamda insanın yansıması aynadan görüntüsü olacaktır

İnsan yaşantısını etkileyen bütün faktörleri politik kişilikler belirlediği için politik düşünmek gereklilik hale gelmiştir

Siz kendinizi politize etmek zorunda değilsiniz ama politik düşünmek zorunda veya o cepheden görüntü nedir deyip bilinciniz zenginleştirebilirsiniz ama mümkünse insani ve toplumsa olmasına dikkat etmek gerekir

Politik şahsiyetler insanın ekmek fiyatını bile belirlediği için; politik düşünmek gerekliliktir, siz gidip o fırından ekmek alıyorsunuz ve ne kadar para vermeniz ve o parayı bulma sürecinin emeği hep politik insiyatif ile bağlantılıdır.

Yaşamın her yönü politikleşince sizde bu tarz bir düşünüz sürecine girmek zorundasınız ama kendi natürel veya doğal düşüncenizi kaybetmeden yapın ki sizin kendinize ait bir iziniz olsun dünyada. (BİTTİ)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Vahap Kaya Arşivi