Yerel medyanın sorunları Diyarbakır’da tartışılacak

Yerel medyanın sorunları Diyarbakır’da tartışılacak
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen “Yerel Medya Buluşmaları Projesi” kapsamında...
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen “Yerel Medya Buluşmaları Projesi” kapsamında Diyarbakır’da yerel medyanın sorunları tartışılacak.

Ufuk ÇİMEN/YENİGÜN HABER – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde yerel basını güçlendirme amacı ile hayata geçirilen ‘Yerel Medya Buluşmaları’nın Diyarbakır ayağı İletişim Başkanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü organizesinde 16 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Ana akım medya ile yerel medya temsilcilerini bir araya getirecek buluşmada, medya bilgi teknolojileri alanında beliren gelişmeleri, ‘Çok Kanallı Yayıncılık’ olmak üzere yerel medyanın ulusal düzeyde başarı göstermesini mümkün kılacak anlayışları ve organizasyon biçimleri ile yerel medyanın karşı karşıya kaldığı sorunlar temsilcilerinden dinlenecek.

Bölgeler dikkate alınarak 17 ilde yürütülen projede, yerel medyanın sorunları ve çözüm önerileri tartışılıyor. Toplantıların ardından hazırlanacak rapor İletişim Başkanlığı’na sunulacak.

Diyarbakır Cigerxwin Kültür Merkezi’nde 16 Eylül’de gerçekleştirilecek buluşmaya, Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş moderatörlüğünde, alanında uzman gazeteciler ile Diyarbakır ve ilçelerdeki yerel medya temsilcileri katılacak.

Bölgedeki ilk program Gaziamtep’te gerçekleşecek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi buluşmalar kapsamında dün Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda toplantı düzenlendi. Programda, yerel medya temsilcilerine “Çok Kanallı Yayıncılık” konusu ve dijital medyanın önemi anlatıldı.

Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş moderatörlüğünde yapılan programda Daily Sabah Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Osman Bahattin Dirlik, Daily Sabah Görsel İçerik Editörü Rahmi Osman Kaçmaz ve Daily Sabah Gazetesi Editörü Can Kazancıoğlu, sesli, görüntülü ve yazılı basına ilişkin çok kanallı yayıncılık ve dijital medya konusunda gazetecilere sunum yaptı.

Konuşmacılar, geleneksel medyanın gittikçe dijitalleşen dünyaya adaptasyonu ve bunun avantajları ile neler yapılması gerektiği konularında katılımcılara bilgi verdi. Programda dijital dönüşüme de ağırlık verildi.

Sunum öncesi bir konuşma yapan Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, “Yerel Medya Buluşmaları Projesi” kapsamında belirlenen bazı bölge illerinde yerel medya temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldiklerini anımsattı.

Medya Derneği olarak yerel basına destek vermek istediklerini belirten Kızıltaş, bu nedenle çeşitli programlar düzenlediklerini ifade ederek, “Yerel Medya Buluşmaları Projesi”nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Medya Derneği tarafından yürütüldüğünü bildirerek, “Bu kapsamda dün Adana’daydık, bugün Gaziantep'te ve yarın inşallah Şanlıurfa'da, ardından Diyarbakır hafta sonu Ankara'da olacağız. Yine daha önce yapmasını planladığımız ama yapamadık, Afyon'da da bir program yapacağız.” dedi.

Medya Derneği’nin kurumsal bir dernek olduğunu bildiren Kızıltaş, “Yerel Medya Buluşmaları Projesi”nin amacının yerel medyanın yaşadığı sorunları yerinde görmek olduğunu ifade etti.

Dijital medyanın önemine değinen Kızıltaş, yerel medyanın problemlerini, çözüm önerilerini dinleyip, rapor haline getireceklerini, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına sunacaklarını ve bu raporları takip edeceklerini belirtti.

Yerel medyanın öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Kızıltaş, yerel basını güçlendirme amacı ile başlatılan proje kapsamında düşüncelerini dile getirerek, meslek ve yerel medya açısından genel bir fotoğrafın çekileceğini söyledi.

Bu toplantıların, bazı konuların ve sorunların gündeme getirilerek çözüm üretilmesi aşamasında önemli olduğunu vurgulayan Kızıltaş, günümüz medyasına ilişkin de bilgiler verdi.

Daha sonra sunumlarının ardından yerel medya mensuplarının soruları yanıtlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.