SÜRÜKLEN - II

İşte bunun içindir ki süreç geçtikçe yetersizliğin daha da dayatıcı hal alır ve sen kendini nerelere koyarsan koy; yaşam ve doğal terazi seni olabileceğin yere sürükleyeceğinden emin ol.

Arayışım vardı, beklentim vardı günüm hoş geçsin istemiştim, günüme katıksız bir saydamlık kazandırmak istemiştim, lakin senin karşıma çıkışın var ya işte benim kadersizliğimin yazılmamış defterinin ilk sayfasını aralamaktı

Elindeki kaleminle insafsızca yaklaşırsan ve yazılmaması gerekenleri şiir diye karşıma çıkarırsan, hanene roman yazılacak sen okumazsan da birileri hep kulağına fısıldayacak.

Lafın güzafın yarattığın dünyalardan söz ediyorsun ama ben o dünyalara denk gelmedim, galaksi yolculuğumda söylenen yerlerin karanlığına şahit oldum ama aydınlık bir dünyaya rastlamadım

Kendin kandırabilirsin ama evreni yaratan, uzay boşluklarını yaratan, galaksileri yaratan, yıldızları yaratan ve o yıldızlardan dünyayı yaratan yaratıcı dünyadaki milyarlarca insandan bir tanesisin, evrenden, tanrı katından nasıl göründüğünü unutmazsan iyi olur.

Sen kendi hayalinden hayaline yolculukta bir tek kendi egona bir dünya yaratmış olabilirsin ve bir tek konuğu da sen olabilirsin, çünkü bilirsin bir başkası o dünyalarda yaşasa; darlığından, karanlığından ve egoizminden söz eder de belki değişirsin; ama natürelliğin kimsenin oralarda yaşamadığına delalettir.

Burnun havadadır diyen olmadığı, gittiğin yol yol değildir diyen birilerinden eleştiri almadığın ortada ki bir tek bildiğin yoldan yol alıyorsun

Sana ne demeli bilmem ki ancak sana kendi cennetinde yaşa demekten başka ne önerim olabilir veya Allah seni ıslah etsin ki insanlık eleğinden geçme şansını yakalayabilesin

Yoksa canın bir gün fena yanacak ve yakanların sen gibi insafsızlığında tepkini hesap ettiğimde acının seviyesini düşünmek bile istemem.

Acımana yanacak yüreklerin tümünü kuruttuğun için çorak topraklarda yeşeren tohumların senin acına yetiştireceği fidelerden de mahrum kalırsın.

Yol her zaman yakın ama kendi bildiğinde ısrar her zaman yol uzatır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Vahap Kaya Arşivi