Cevat Korkmaz yazdı: Amedspor'a saldırının kodları

Amedspor’un ismine takmışlar. Taraftarının Kürtçe tezahüratlarına takmışlar. Amedspor’a ülke çapında verilen desteğe, renklerine takmışlar. Amedspor’uHdp’ye bağlamışlar. Amedspor’u terörist sanıyorlar.

Görünen rezaletin arka planında yapılan hesap bu değil. Seçim öncesi koordinatları özenle seçilmiş projede her isim, her obje tahrik amaçlı kullanılabilir.

Akşener ve Amedspor başlıklı gündem, 45 bin canın ölümüyle sonuçlanan korkunç felaketi arka plana itti.

Bir tarafta acılı insanlar, bir tarafta öfkesini boşaltmak için sebep arayan vandallar.

Ortalığın karışması projenin bir parçasıysa, tatsız olaylar devam edebilir. Umarım değildir.

Amed’e saldırıp, Amed’in anlamını bilmeyenler için:

“Diyarbakır şehri, farklı dönemlerde farklı isimlerle anılmıştır. MÖ 200'de Asur hükümdarı Adad-Nirari'ye ait bir kılıç kabzasında şehrin adı Amid ya da Amidi olarak geçmektedir. Roma ve Bizans kaynaklarında ise şehrin adının Amid, O'mid, Emit ve Amide şeklinde geçtiği görülmektedir.”

Bir de çocuğun videosunu çekmişler. Ölüsüne, dirisine saydırıp özür diletiyorlar.

Amedspor’a reva görülen zulüm ilk değil. Önlem alınmazsa son da olmayacak.

Buradan Bursalı holiganlara sesleniyorum; hiç Diyarbakır’a gittiniz mi? Gittiyseniz ve biraz şerefiniz varsa gördüğünüz muameleyi anlatın. Şerefiniz yoksa o inandığınız Allah adına doğruyu söyleyin.

Youtube videolarında yüzlerce örneği vardır. Zahmet edip bi tıklayın ve utanın.

Oraya parasız gidip haftalarca kalan gençleri dinleyin.

Hangisine etnik durumu nedeniyle eziyet edilmiş? Kim aç, suzuz, açıkta bırakılmış.

Nefretiniz kucağınızda patlar bilesiniz.

Lanet olsun çalana, oynayana, oynatana!

“Bu sefer ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Amedspor UEFA ve FİFA’ya ırkçı yaklaşımla ilgili başvuru yapıyor. Türk takımlarına Avrupa’dan men gelebilir” diyor Nevzat (Bingöl).

Mehmet’in (Aslan)şunları yazmış ve ardından bir öneri sunmuş:

Amed spor taraftarı bir delikanlıya tribünde onlarca kişi çullandı. Linç ediliyordu. Ne oldu bilmiyorum. Çok üzüldüm. Bildiğiniz linç bu, başka bir şey değil. Bu ülkede barbarlık yerleşsin diye "Kurtlar Vadisi" dizisinden başlayarak oldukça bilinçli bir tercih ortaya konuldu. Ve yazık ki toplumun önemli bir kısmı gönüllü olarak barbarlığa teslim etti ruhunu. Nasıl bir ülke bu yahu; on tane yüreği olsa insanın dayanmaz. Depremde on binlerce insanımızı kaybediyoruz, üzerine Meral tüy dikiyor, üzerine Amedspor... Yarın kim bilir daha neler olacak?

Ve teklif; İki gözüm bu bir tekliftir; hep birlikte Amedspor'u Türkiye'nin Barselona'sı yapalım. Hep birlikte bunu yapabiliriz. Ayrıca bu ırkçılığa, barbarlığa ve bağnazlığa karşı ses yükseltmek insan olmanın da bir gereğidir. Amedspor yöneticileriyle konuşalım, nasıl destekleyeceğimize bakalım. Benim için dünden itibaren taraftarı olduğum Galatasaray ikinci, memleketimin takımı Amedspor birinci sıradadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevat Korkmaz Arşivi