Yer Diyarbakır | Güvercinlerin sıra dışı koruması: Et yemiyor, Kürtçe ve Zazaca komutları ayırt ediyor

Yer Diyarbakır | Güvercinlerin sıra dışı koruması: Et yemiyor, Kürtçe ve Zazaca komutları ayırt ediyor
Diyarbakır'da milyonlarca lira değerindeki güvercinlerle aynı çatı altında yaşayan "Bulut" isimli kedi, avlamak yerine onları koruyor. Et yemeyi reddeden, peynir ve zeytinle beslenen Bulut'un Kürtçe ve Zazaca komutlara da tepki vermesi, görenleri şaşkına çeviriyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Güvercin Oteli'nin en dikkat çeken sakini, alışılmışın dışındaki davranışlarıyla "Bulut" isimli kedi oldu. Kediler ile güvercinlerin doğal düşmanlığına meydan okuyan Bulut, milyonlarca lira değerindeki güvercinlerle aynı ortamda yaşamasına rağmen onlara zarar vermiyor. Aksine, kafesten uzaklaşan güvercinleri yeniden yuvalarına yönlendirdiği belirtiliyor.

Et yemiyor, kahvaltılık tercih ediyor

Bulut'u yavruyken sahiplendiğini söyleyen Güvercin Oteli'nin sahibi Mehmet Batmaz, kedisinin alışılmadık beslenme alışkanlıklarına dikkat çekti.

Batmaz, "Zeytin, peynir ve yoğurt yiyor. Ciğer ya da kuşbaşı et yemiyor. Kim ona et yedirirse sıfır model otomobil hediye edeceğim" diyerek Bulut'un tamamen farklı bir karaktere sahip olduğunu söyledi.

Kürtçe ve Zazaca komutları ayırt ediyor

Bulut'un yalnızca beslenme alışkanlıklarıyla değil, iletişim becerileriyle de dikkat çektiğini anlatan Batmaz, kedisinin Kürtçe ve Zazaca verilen komutları anlayabildiğini ifade etti.

İsmiyle seslenildiğinde ya da "gel" ve "git" komutları verildiğinde sahibinin yanına gelen Bulut, ziyaretçilerin de ilgi odağı oluyor.

500 bin liralık güvercine bile dokunmuyor

Güvercin Oteli'nde bulunan kuşların değerinin 10 bin liradan başlayıp 500 bin liraya kadar ulaştığını belirten Batmaz, toplam değeri yaklaşık 1 milyon lirayı bulan güvercinlerin iki yıldır Bulut'la birlikte yaşadığını söyledi.

Batmaz, "Bugüne kadar tek bir güvercinimize bile zarar vermedi. Kucağına kuş koyuyorum, dönüp yüzünü çeviriyor. Sanki 'Git' der gibi davranıyor. Güvercinlerden biri değil, adeta onların koruyucusu oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.