Video Haber: Hem sanat öğreniyorlar hem bütçelerine katkı sunuyorlar

Video Haber:  Hem sanat öğreniyorlar hem bütçelerine katkı sunuyorlar
https://www.youtube.com/watch?v=jsTZOtm75_Q ​Bitlis Belediyesi bünyesinde açılan kurslara giden kadınlar, hem sanat öğreniyor hem bütçelerine katkı...

​Bitlis Belediyesi bünyesinde açılan kurslara giden kadınlar, hem sanat öğreniyor hem bütçelerine katkı sunuyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN- Bitlis Belediyesi bünyesinde açılan ücretsiz meslek edinme kurslarına katılan kadınlar, hem öğreniyor hem de bütçelerine katkı sunuyor. Bitlis’te iki merkezde 16 farklı kursa 240 kursiyer katılıyor. Kur’an kursundan ebru sanatına, sabun ve kokulu taş kursundan dikiş nakışa kadar 16 farklı kursta, kurs hocaları tarafından eğitim veriliyor. Burada üretilen ürünler, internet üzerinde ve merkezde kadınlara yönelik açılan el sanatları merkezinde satışa sunuluyor. Ağırlıklı çeyiz üzeri yapılan el sanatlarının yanı sıra hediyelik eşyalar da üretiliyor. Kadınlar el sanatları üretirken, çocuklarda kendilerine ayrılan oyun alanlarında oynuyor, kütüphane de kitapları karıştırıyor. Belediye bünyesinde açılan kursta 5 yıldır sabun ve kokulu taş üzerinde eğitim veren kurs hocası Nazlı Bölükbaşı, kursa gelen kadınların hem vakit geçirerek sanat öğrendiklerini, hem de aile bütçelerine katkı sunduklarını belirtti. Bölükbaşı, “Kokulu taş üzerine, örgü, dikiş nakış, bilgisayar ve Kur’an kurslarımız var. Bayanlar burada el işi, örgü ve diğer sanatların yanı sıra bir araya gelerek vakit geçiriyor. Genellikle sipariş üzeri yapılıyor. Çoğunlukla gelen arkadaşlar çeyiz üzerine çalışıyor. Kokulu taş, isimlik, duvar süsleri gibi hediyelik eşyalar da yapılıyor. Kurslarımızın en büyük amacı da bayanlarımızın hem sanat öğrenmesi, hem de aile bütçelerine katkı sunmasıdır.”

Bu imkânları kendilerine sağlayan belediyeye teşekkür eden Bölükbaşı, hem maddi hem de yer olarak kurs imkânlarının daha da iyileştirilmesini istedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.