Vatandaşa 10 bin maske...

Vatandaşa 10 bin maske...
Covid-19 salgınına karşı çalışmalar yürüten Çınar Belediyesi, kentte salgına karşı 10 bin maske ve el antiseptiği dağıttı   DİYARBAKIR...

Covid-19 salgınına karşı çalışmalar yürüten Çınar Belediyesi, kentte salgına karşı 10 bin maske ve el antiseptiği dağıttı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çınar Belediyesi, dünya genelinde hızla yayılmaya devam Covid-19 salgınına karşı ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Kentte bulunan cadde ve sokaklar, parklar, iş yerleri ve tüm resmi kurumların dezenfekte çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, her gün rutin olarak devam eden dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra bin adet el antiseptiği-sıvı sabun, on bin maske ve eldiven dağıtımı yaptı. Ayrıca belediyenin Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, halk sağlığı için önem teşkil eden fırın ve lokanta gibi iş yerlerinde hijyen kurallarının sağlanması yönünde denetimler yapıldı.

El antiseptiği standaları açıldı

Çalışmalar sıkı tedbirler çerçevesinde sürdürülürken, ilçenin muhtelif yerlerinde üzerinde el antiseptiği bulunan stantlar açıldı. Ayrıca ilçe halkını bilinçlendirmek ve evde kalmasını sağlamak amacıyla virüsten korunmak için gerekli olan 14 kural başta olmak üzere çeşitli billboard ve reklam çalışmaları da yapıldı.

‘Düzenli olarak çalışmalarımızı yapıyoruz’

Yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Bedri Kaya, sağlıklı bir hayatın her şeyden önce geldiğini ifade ederek, ilçede gerekli dezenfeksiyon çalışmalarını salgının açıklandığı ilk günden bu yana düzenli olarak yapmaya devam ettiklerini belirtti. Kaya, “Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Gerekli tüm önlemleri almaya özen gösteriyoruz, çünkü halkımızın sağlığı bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın bu konuda bir şüphesi olmasın. Salgın başladığında çalışmalarımıza tüm cadde ve sokaklarımızı, resmi kurumları, iş yerlerini dezenfekte ederek başladık. Daha sonra yine tüm resmi kurumlara ve halkımıza antiseptik, maske ve eldiven gibi gerekli hijyen malzemelerini dağıttık, dağıtmaya da devam edeceğiz. Yine antiseptik el dezenfektanının üzerinde bulunduğu stantları da ilçenin belirli yerlerine bırakarak vatandaşlarımız sokağa çıktıkları zaman hijyen malzemelerine hemen ulaşabilsinler istedik. Halkımızın da bu salgın sürecinde evlerinde kalmalarını rica ediyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.