Selma Irmak ve Sebahat Tuncel açlık grevine başlıyor

Selma Irmak ve Sebahat Tuncel açlık grevine başlıyor
Selma Irmak ve Sebahat Tuncel, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlıyor. HDP'nin tutuklu Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi ise 68. gününde. DİYARBAKIR...

Selma Irmak ve Sebahat Tuncel, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlıyor. HDP'nin tutuklu Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi ise 68. gününde.

DİYARBAKIR - HDP eski Milletvekili Selma Irmak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel yarın açlık grevine başlıyor. Gazeteduvar’da yer alan habere göre Irmak ve Tuncel’in avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre açlık grevi, Öcalan’a uygulanan görüş yasağının kaldırılması talebiyle süresiz ve dönüşümsüz olacak. Irmak ve Tuncel’in, avukatları Bülent Aşa tarafından Kandıra Cezaevi önünde okunan açıklamada “Leyla Güven arkadaşımızın başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi 68. gününde. Sayın Öcalan’ın kardeşi ile yapmış olduğu yarım saatlik görüşme önemlidir. Ancak bu tecrit ve izolasyon politikasının son bulduğu anlamına gelmemektedir. Mutlak tecrit ve izolasyon politikasının son bulması için bizler de 15 Ocak’tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz. Mutlak tecrit son bulana kadar eylemimizin devamı konusundaki kararlılığımızı belirtmek istiyoruz. Tüm demokrasi güçlerini açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanması için dayanışma ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.