Diyarbakır Ak Parti il örgütüne kadın başkan

Diyarbakır Ak Parti il örgütüne kadın başkan
2024 yerel seçimlerine güçlü bir kadro ve vizyonla girmeye hazırlanan Ak Parti’de 7 Ekim’de yapılacak Olağanüstü Kongre öncesi il başkanlığında revizyona gidilmesi beklenen illerden biri de Diyarbakır. Kadın İl Başkanının isminin geçtiği Diyarbakır’da sürpriz bir isim üzerinde duruluyor.

YENİGÜN ÖZEL HABER – 7 Ekim'de yapılması planlanan AK Parti Olağanüstü Kongresi’ne sayılı günler kala Genel Merkez tarafından il örgütlerinde değişiklik yapılacağı belirtildi.

Mart 2024'te yapılacak yerel seçim öncesi Ak Parti il teşkilatlarında büyük değişime gidileceği belirtiliyor.

Son seçimlerde Diyarbakır’da 3 milletvekilliği kazanan Ak Parti’de il başkanlığında değişikliğe gidileceği iddia ediliyor.

2021 Şubat ayında gerçekleştirilen AK Parti Diyarbakır İl Kongresi’nde İl Başkanı olarak seçilen Avukat Muhammed Şerif Aydın’ın yerine başka bir isimin atanacağı kulislerde konuşuluyor.

KADIN İL BAŞKANI GÜNDEMDE

Diyarbakır il örgütünde kan değişikliğine gitmesi beklenen genel merkezde 5 isim üzerinde durulduğu belirtiliyor.

14 Mayıs genel seçimlerinde 3 milletvekilliği alan Ak Parti’de sürpriz bir kadın ismin öne çıkıyor.

ZEYNEP ALKIŞ İSMİ GÜNDEMDE

Milli Görüşte siyasete başlayan ve kuruluşundan beri Ak Parti’nin farklı kademelerinde yer alan güçlü bir kadın başkan ismin üzerinde durulduğu kulislerde konuşuluyor.

ZEYNEP ALKIŞ KİMDİR?

AK Parti eski MKYK Üyesi ve Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış.

1978'de Siirt'de doğdu. Orta öğrenimini Diyarbakır İmam Hatip Lisesinde tamamlayan Alkış, 1991 yılında Refah Partisi Diyarbakır Öğrenci Temsilciliği, 1994’te ise Refah Partisi Diyarbakır Hanımlar Komisyonu Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulundu.

A.Ü. Halkla İlişkiler Medya Tanıtım Bölümü 2. sınıfta iken başörtü sorunu sebebiyle okulu terk etmek zorunda kalan Alkış, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümünü bitirdi. Alkış, Struga Üniversitesi Uluslararası Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı.

Alkış’ın “Tarafımız Kardeşlik” kitabı 2017 yılında yayınlandı. Güneydoğu Kadın Platform Kurucu Üyeliği ile Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği’nin (TÖRKAD) Kuruculuğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Alkış sırasıyla şu görevlerde bulundu:

1996- Refah Partisi İstanbul Sarıyer Gençlik Kolları Başkanlığı,

1996- Milli Gençlik Vakfı İstanbul Sarıyer Şube Başkanlığı,

1999- Fazilet Partisi Mardin Merkez İlçe Başkanlığı,

2001- 2015 AK Parti Mardin İl Kadın Kolları Kurucu Başkanlığı yaptı.

2016- AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, İnsan hakları başkanlığı, AK Parti MKYK üyeliği,

BABASI AK PARTİ DİYARBAKIR İL YÖNETİMİNDE

Evli ve iki çocuk annesi olan Alkış'ın babası Hayrettin Hatipoğlu, Ahmet Bilgin'in Refah Partisi Diyarbakır Belediye Başkanı olduğu dönemde daire başkanlığı yaptı. Hatipoğlu halen Ak Parti Diyarbakır İl yönetiminde yer alıyor.

alattin-parlak.jpgALAATTİN PARLAK

Ak Parti İl Başkanlığında ismi geçen ve Mehdi Eker’e yakınlıklarıyla bilinen Alaattin Parlak ve Mürsel Kikizade isimleri üzerinde tartışmalar yaşanıyor.

2012 yılında Numan Kurtulmuş liderliğindeki HAS Parti’nin Ak Parti’ye katılmasıyla beraber aktif siyasetini burada sürdüren Alaattin Parlak, parti içinde farklı görevlerde yer aldı.

Aktif siyasetiyle dikkat çeken Parlak, sırasıyla şu görevlerde bulundu:

AK Parti Diyarbakır Demokrasi Kurulu Üyeliği, kongre üyeliği, Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan adayı, 25. ve 26. Dönemlerde AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı oldu. 6. Olağan Büyük Kongrede AK Parti MKYK yedek üyeliği ve Doğu Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü görevlerinde bulundu. 7. Olağan Büyük Kongrede MKYK üyeliğine seçildi.

mursel-kikizade.jpg

MÜRSEL KİKİZADE

Ak Parti Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanlığı sırasında, ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsınıza 350 TL para yardımı’ şeklinde mesaj atmasının ardından görevden Mürsel Kikizade’nin ismi de İl Başkanlığı için geçiyor.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığında ismi geçen diğer isimler ise Diş hekimi Ali Rıza Fırat ve Abdulvahit Güvensen.

Genç bir isim olan ve Dicle Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan Fırat, 2015 yılının sonuna kadar Silopi’de özel bir poliklinikte görev aldı. 2016-2018 yıllarında Ergani Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde görev yapan Fırat, 2018-2020 yıllarında Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı yaptı.

Bir diğer isim ise Ak Parti içinde çeşitli kademelerde görev yapan Abdulvahit Güvensen.

1969 Ergani doğumlu olan Güvensen, 2006-2009 yılları arasında Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2011-2014 yılları arasında Ergani İlçe Başkan Yardımcılığı Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu.

Güvensen, 2019’da yerel seçimlerinde AK Parti Diyarbakır Ergani Belediye Başkan adayı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.