Bakan Soylu: Deprem bölgesinde 33 bin 690 binanın enkazı kaldırıldı

Bakan Soylu: Deprem bölgesinde 33 bin 690 binanın enkazı kaldırıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde 33 bin 690 binanın enkazının kaldırıldığını belirterek, "Hem acil yıkılacak hem de enkaz olan...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde 33 bin 690 binanın enkazının kaldırıldığını belirterek, "Hem acil yıkılacak hem de enkaz olan binaların neredeyse 4'te 3'ü bitmiş durumda. Hatay hariç bayrama kadar tüm bölgedeki acil yıkılacak ve enkaz olan binaların enkazlarını kaldırmayı planlıyoruz. Şu anda programımızda herhangi bir aksaklık söz konusu değil" dedi.

Bakan Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman'da düzenlenen Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Çalışmalara ilişkin bilgi alan Soylu, toplantı sonunda gazetecilere açıklama yaptı. Soylu, şu ana kadar kentteki enkaz kaldırma çalışmalarında yüzde 72'nin üzerine çıkıldığını belirtti. Soylu, deprem bölgesinde de 33 bin 690 binanın enkazının kaldırıldığını söyledi.

Ramazan Bayramı'ndan sonra ağır hasarlı binalar için işlemlerin başlayacağını belirten Soylu, "Hem acil yıkılacak hem de enkaz olan binaların neredeyse 4'te 3'ü bitmiş durumda. Enkaz kaldırma çalışmalarını özel, kamu kurum-kuruluşları ve belediyeler ile yapıyoruz. El birliği ile bu çalışma yürüyor. Hatay'da yüzde 50 seviyesini biraz aştık. Hatay hariç bayrama kadar tüm bölgedeki acil yıkılacak ve enkaz olan binaların enkazlarını kaldırmayı planlıyoruz. Şu anda programımızda herhangi bir aksaklık söz konusu değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.